Kaikki syksyn 2017 perinne- ja taitokurssit löytyvät myös sähköisesti TÄÄLTÄ


KANSALLISPUKUKURSSI TAITOKESKUS OULU

TYKKIMYSSYJÄ JA MUITA KANSALLISPUKUJEN OSIA  Ma 25.9., ma 9.10., ma 6.11. ja ma 20.11. klo 16-20.

Tykkimyssy on länsisuomalaisten kansallispukuje n päähine, josta on tullut suosittu juhlapäähine sitä mukaa, kun tietous alkuperäisestä pukeutumisperinteestä ja tekemisen tavoista on lisääntynyt. Kurssilla on myös mahdollisuus perehtyä kansallispukuun kuuluvien eri osien valmistukseen.

Voit ilmoittautua mukaan yksittäisille kurssikerroille erikseen, mutta tykkimyssyjen valmistuksen aloittavien on tarpeellista olla mukana ma 25.9. jolloin katsotaan myssyjen mallit ja materiaalit. Kaikilla kurssikerroilla voi tulla aloittamaan tai jatkamaan mitä tahansa kansallispuvun osaa. Ilmoittautumisen yhteydessä saat tiedot varausmaksun suorittamisesta.

Kurssiosallistumisen varaus tehdään maksamalla kurssimaksu viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua, jolloin saat myös opettajan tiedot lähettääksesi etukäteistietoa omista tavoitteistasi ja tarpeistasi. Kurssin ohjaaja Leena Korpi.

Hinta: 65€/4 kertaa. Jäsenhinta: 55€/4 kertaa. Yhden kerran osallistuminen 20€ ja jäsenet 15€. Ilmoittaudu täällä.

syksynkurssit2

PERINNEKÄSITYÖKURSSIT

OLKIHIMMELIKURSSI La 21.10. tai la 11.11. klo 10-15. Monesta pienestä osasta syntyy suurta ja kaunista! Tule valmistamaan perinteinen olkihimmeli aidosta oljesta. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Kurssin ohjaaja Elsa Pietikäinen. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit käytön mukaan. Ilmoittaudu täällä.

VASAROITU JUURITÄHTI La 18.11. klo 10-14. Juuritähti tuo joulun tullessaan. Kurssilla valmistetaan perinteistä juurityötä mukaillen jouluisia koristetähtiä.. Yhden tähden läpimitta on noin 20 cm. Kurssilla valmistetaan 3 tähteä/osallistuja. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit alk 10€. Ilmoittaudu täällä.

KASTETUT KYNTTILÄT La 16.12. klo 10-14. Luo tunnelmaa kotiin jouluksi itse kastelluilla kynttilöillä! valmistamme 15 kpl noin 20 cm pitkää kynttilää/osallistuja. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€.+ materiaalit 20€. Ilmoittaudu täällä.

PUUKKOKURSSI La 16.9. klo 10-15 – la 11.11. klo 10-15. Kurssilla valmistetaan visakoivuinen vuolupuukko valmiiseen hiiliterään ja nahkainen tuppi. Ensimmäisellä kurssikerrallapuukon valmistusta liimaukseen saakka. Tämän jälkeen omatoimista työskentelyä erikseen sovitusti. Viimeisellä kurssikerralla puukon tupen ompelua ja puukon viimeistelyä. Kurssille osallistuminen ei vaadi aiempaa osaamista. Hinta: 95€ + materiaalimaksu. Jäsenhinta: 90€ + materiaalimaksu. Keskikokoisen puukon materiaalimaksu 25€. Ilmoittaudu täällä.

TAITOKURSSIT

VALOPILKKU -VALAISIN La 14.10. klo 10-14. Moderni valaisinmalli, jonka avulla luot tunnelmallista valoa kotiin. Valaisimen koko 40×40 cm, väri valkoinen. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit 30€. Ilmoittaudu täällä.

LABYRINTTI -seinätaulu To 19.10.-to 9.11. klo 10-14. Näyttävä sisustuselementti joka kodin seinälle! Syksyn 2017 Tekemisen Iloa-mallistosta. Toimii myös akustisena tauluna suurissa tiloissa. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit yhteen tauluun n. 70€. Ilmoittaudu täällä. 

 labyrintti

MAKRAMEE TUTUKSI! To 26.10. klo 16-20. Valitse malli, opi tavallisimmin käytetyt solmut ja valmista seinätekstiili, amppeli tai pikkumatto. Tarjolla on useita malleja joista valita. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit alk. 10€.  KURSSI TÄYNNÄ, ILMOITTAUDU VARAPAIKALLE.  Ilmoittaudu täällä. 

makramee

VANJA -LAUKKUKURSSI La 28.10. klo 8-16. Laukkukurssilla valmistetaan olkalaukku. Kaikki työvaiheet leikkuusta ompeluun tehdään käsin. Materiaaleina käytetään kasviparkkinahkaa. Valittavat värit: nude, keskiruskea tai musta. Sitovat ilmoittautumiset viim. pe 6.10. Ilmoittautumisen lisäksi maksetaan varausmaksu 100€. Suoritettu varausmaksu vähennetään kurssin loppusummasta ja maksun loppuosa maksetaan kurssilla. Kurssin ohjaus Kenkäpaja Pihka, Taitokeskus Oulun tiloissa, Rautatienkatu 11 B. Hinta: 228€ +materiaalit 45-60€. Ilmoittaudu täällä.  Katso lisätietoja Kenkäpaja Pihkasta täältä https://www.pihkacollection.fi/

Kenkäpajapihka

AGATA -LAUKKUKURSSI Su 29.10. klo 10-15. Kurssilla valmistetaan ekomuodin ja DIY:n hengessä kirjekuorilaukku. Kaikki työvaiheet leikkuusta ompeluun tehdään käsin. Materiaaleina käytetään kasviparkkinahkaa. Valittavat värit: nude, keskiruskea tai musta. Sitovat ilmoittautumiset viim. pe 6.10. Ilmoittautumisen lisäksi maksetaan varausmaksu 60€. Suoritettu varausmaksu vähennetään kurssin loppusummasta ja maksun loppuosa maksetaan kurssilla. Kurssin ohjaus Kenkäpaja Pihka, Taitokeskus Oulun tiloissa, Rautatienkatu 11 B. Hinta: 119€ +materiaalit noin 40€. Ilmoittaudu täällä.  Katso lisätietoja Kenkäpaja Pihkasta täältä https://www.pihkacollection.fi/

VALOSIEPPARI To 2.11. – to 23.11. klo 16-20. Vuoden 2016 Tekemisen Iloa maliistosta kaunis valoa varastoiva sieppari, joka luovuttaa himmeää valoa useita tunteja. Ensimmäisellä kurssikerralla työvaiheiden läpikäyntiä ja materiaalin maalausta. Kurssiin kuuluu itsenäistä työskentelyä tiloissamme sovitusti. Viimeisellä kerralla siepparin kokoamista ja viimeistelyä. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit 45€. Ilmoittaudu täällä. 

valosieppari

MARMOROITU SAIPPUA La 25.11. klo 10-14. Marmoroidun saippuan salat tutuksi! Käytämme väriaineita ja tuoksuöljyjä. Valmistetaan yhteensä 1 kg saippuaa/osallistuja. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 38€. Jäsenhinta: 32€. Kurssihinta sisältää materiaalit. Ilmoittaudu täällä. 

saippua

VALOHIMMELI To 30.11. klo 16-19. Valohimmelissä yhdistyy kauniisti perinteinen himmelitekniikka ja valot. Kurssilla voi valmistaa 40 cm tai 60 cm korkean himmelin. Himmeli sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 15€. Jäsenhinta: 10€. + materiaalit 59€ (pieni) ja 69€ (iso). Ilmoittaudu täällä.  

valohimmeli

JOULUINEN ASETELMA AMPPELIIN La 2.12. klo 12-16. Yhteistyössä Kukkakauppa Kanervan kanssa. Aloita valmistamalla amppeli. Amppelin voi koota joko solmeilemalla tai nahkaremmeistä. Suunnittele sen jälkeen kaunis jouluinen istutus. Kukkakauppa Kanervan henkilökunta antaa hyviä vinkkejä kukkien kestosta ja niiden hoidosta. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit. Ilmoittaudu täällä. 

HOPEALUSIKKAKORU La 2.12. klo 10-14. Hopealusikoista voi tehdä monennäköisiä koruja hyödyntämällä koko lusikan. Kerää laatikoista ja piirongeista kaikki tarpeettomat hopeiset lusikat ja anna niille uusi elämä! Tässä työpajassa jokainen osallistuja voi käyttää omaa luovuuttaan ja tehdä juuri omannäköisiä koruja itselleen tai lahjaksi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Kurssin ohjaaja Annukka Pitkänen. Hinta 25€. Jäsenhinta: 20€. + materiaalit käytön mukaan.  KURSSI TÄYNNÄ, ILMOITTAUDU VARAPAIKALLEIlmoittaudu täällä.

lusikkakoru

VALOHIMMELI To 7.12. klo 16-19. Valohimmelissä yhdistyy kauniisti perinteinen himmelitekniikka ja valot. Kurssilla voi valmistaa 40 cm tai 60 cm korkean himmelin. Himmeli sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 15€. Jäsenhinta: 10€. + materiaalit 59€ (pieni) ja 69€ (iso). Ilmoittaudu täällä.  

valohimmeli

KYNTTILÄT VALAMALLA La 9.12. klo 10-14. Valmista moniväriset kynttilät valamalla. Voit itse valita haluamasi värit. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit alk. 12€ (3 kynttilää). Ilmoittaudu täällä.

valetut

VALOTALO To 14.12. klo 16-20. Verkosta ja paperimassasta valmistuu jouluksi kaunis rakennus, joka valaistaan led-valoilla. Osallistujat suunnittelevat itse talon muodon ja koon. Talo dipataan paperimassavedessä ja kuivuminen kestää seuraavaan päivään. Ota mukaan kurssille työhanskat tai käytöstä poistetut nahkahanskat. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€. Jäsenhinta: 15€. + materiaalit alk. 15€. Ilmoittaudu täällä. 

023

  

KURSSIEN ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUT

Kurssille osallistumisesta voi tehdä varauksen Johanna Lumilalle: p. 040 515 6100 (puhelinilmoittautumiset ma–pe kello 10–16) johanna.lumila(a)taitopohjoispohjanmaa.fi tai tällä lomakkeella. Voit myös varata paikkasi kurssille Taito Shop Maakarissa (p. 040 352 2082 ma–pe kello 10–18, la 10–15).

Ilmoittaudu kursseille etukäteen. Lauantaina järjestettäville kursseille ilmoittautuminen edeltävänä maanantaina kello 14 mennessä ja torstaina järjestettäville kursseille viimeistään edeltävänä perjantaina kello 16 mennessä.  Kurssilaiset otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova. Taitokurssien alaikäraja on 15 v., mikäli kyseessä muu kuin lapsi-aikuinen-kurssi. Aikuisen seurassa alaikäraja 7 v.

Peruuttaminen tulee tehdä viimeistään viikko ennen kurssin ilmoitettua alkamispäivää. Mikäli peruuttamista ei tehdä tai se tehdään myöhemmin kuin edellä on mainittu peruuttamisesta, koko kurssimaksu veloitetaan.  Jos kurssi ei toteudu esim. vähäisen osallistujamäärän vuoksi, ilmoitamme siitä osallistujille etukäteen.

Haluatko jatkossa saada sekä kurssikalenterin sähköisesti että uutisia toiminnastamme? Liity postituslistallemme täällä, niin saat kuukausittain sähköpostiisi uutiskirjeen, jossa kerromme tulevista tapahtumista sekä Taito Shop Maakarin tarjouksista. Kurssikalenteri julkaistaan kaksi kertaa vuodessa ja lähetämme sen postituslistalla oleville elokuun ja tammikuun alussa. Liity nyt ja pysyt menossa mukana!