Taito Pohjois-Pohjanmaa ry yhdistyksenä

Toiminnan lähtökohdat
Taito Pohjois-Pohjanmaan ry:n toimialue on Pohjois-Pohjanmaan maakunnan alueella sijaitsevista 40 kunnasta 37 kuntaa. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu, jossa sijaitsevasta toimistosta hoidetaan yhteiset asiat. Yhdistyksellä on kaksi toimipaikkaa: Kuusamo ja Oulu. Taitokeskus Oulun yhteydessä sijaitsee myös Taito Shop Maakari -myymälä. Taito Shop Maakarin yhteydestä löytyy myös Kahvila Hanna.

Visio
Taito Pohjois-Pohjanmaan ry:n visio on, että käsityö näkyy elämässä tuotteissa ja palveluissa.
Kehitystyössä hyödynnetään sekä vahvistetaan olemassa olevia tekemisen ja osaamisen resursseja, käsityöläisten suurta joukkoa, laajaa alan koulutusta ja neuvontaa. Yhdistyksen toiminnalla lisätään käsi- ja taideteollisuuden merkitystä alueellisessa kehittämistyössä ja yritystoiminnassa. Yhdistys satsaa tuotteiden korkeaan laatuun ja vahvistaa pohjoispohjalaista kulttuuri-identiteettiä.

Toiminta-ajatus
Taito Pohjois-Pohjanmaa ry:n toiminta-ajatuksena on edistää suomalaista käsityötä kulttuurina, taitona ja elinkeinona Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa. Taito Pohjois-Pohjanmaa ry on osa valtakunnallista Taitojärjestöä.

Tapa toimia
Taito Pohjois-Pohjanmaa ry:n keskeisiä toimintamuotoja ovat koulutus, konsultointi, neuvonta, markkinointi, tiedotus- ja julkaisutoiminta, kilpailut, näyttelyt ja osallistuminen erilaisiin tapahtumiin sekä asiakkaiden tarpeista lähtevät yksilölliset palvelut. Yhdistyksen työssä painotetaan työllisyyden edistämistä yritystoiminnan, tuotekehityksen, tuotearvioinnin ja markkinoinnin avulla. Tavoitteena on kehittää käsityötuotteiden korkeaa laatua yhdessä alueen eri toimijoiden, kuten TE-toimiston ja Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa.

Taito Pohjois-Pohjanmaa ry toteuttaa käsityöyrittäjyyden portaat -toiminta-ajatusta.
Taito Shop -myymälöiden toimintamuotoina ovat käsityöläisten tuotemyynti, tuotearviot, koemarkkinointi sekä neulelankojen ja kankaankudonnan materiaalien myynti. Taito Shop Maakarissa myydään paikallisten käsityöyrittäjiemme käsin valmistamia tuotteita sekä materiaaleja käsitöihin. Myymälän valikoimista löydät laadukkaiden käyttö- ja lahjaesineiden lisäksi tarvikkeet huovutukseen, kankaanpainantaan, kudontaan ja neulontaan.

Yhdistyksen jäsenyys ja jäsenedut
Taito Pohjois-Pohjanmaa ry:n jäsenenä edistät kanssamme käsityötä kulttuurina, taitona ja elinkeinona. Yhdistyksen jäsenmaksu on 28 euroa vuodessa ja se on voimassa liittymisvuoden ajan. Jäseneksi hakeudutaan täyttämällä sähköinen liittymiskaavake täällä. Kaavakkeen tietojen perusteella saat kotiisi maksusuorituksen. Jäsenyytesi on voimassa maksusuorituksen päivämäärästä lähtien kyseisen vuoden loppuun.

Taito Pohjois-Pohjanmaa ry tarjoaa jäsenilleen monia etuja. Jäsenenä saat
– kutoa kangaspuilla ohjatusti (4 € / pvä Oulu, 3 € / pvä Kuusamo)
– alennuksen kurssimaksusta 5 €
– kaikista normaalihintaisista materiaali- ja tuoteostoista 5 % alennuksen (ei koske tilaustuotteita eikä tilausmateriaaleja)
– Taito-lehden edulliseen jäsenhintaan

Haluatko ajantasaista tietoa yhdistyksen toiminnasta? Liity postituslistallemme, niin saat säännöllisesti uutiskirjeen, jossa kerromme tulevista tapahtumista sekä Taito Shop Maakarin tarjouksista. Uutiskirjeemme voit tilata täällä.

FB-logo-pieniTaito Pohjois-Pohjanmaa ry on myös Facebookissa. Tykkää meistä, niin pysyt ajan tasalla yhdistyksen kuulumisista myös sosiaalisen median kautta!