Elämysten käsityökesä Oulun Taito Shopissa ja Oulun taitokeskuksessa!

Etsitkö käsityökohteita kesälomamatkallesi?

Vietätkö aikaasi kesällä Oulussa vai piipahdatko vain? Oli miten oli, Oulun rautatieasemalla sijaitseva Taito Shop tarjoaa käsityöelämyksiä kesän parhaimpana sesonkina. Kesäsesonki käynnistyy heti juhannuksen jälkeen ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Tutustu elämyksiin alla ja ilmoittaudu mukaan – olet lämpimästi tervetullut!
Tervetuloa virkistävien elämysten äärelle!

Aidossa aavetalossa – Aidossa aavetalossa sinua viihdyttää, naurattaa ja pelottaa tosilla tarinoillaan aito kummitusasiantuntija.

Ulkona luot yleiskatseen Kakaravaaran aaveisiin, haamuihin ja varjoihin, joita kummituksiksi kutsutaan. Sisällä Aidossa aavetalossa kurkkaat kummaan nurkkaan (voi aiheuttaa väristyksiä) ja laskeudut alhaiseen tyrmään (voi aiheuttaa vielä enemmän väristyksiä). Matkan varrella tutustut luovaan suomalaiseen, mutta ole varovainen…

Tutustumiskierrokset heinäkuun jokainen torstai klo 15.30. Hinta aikuisille on 20€ ja lapsille 14€.
Varaa paikkasi kierrokselle: Aidossa aavetalossa -tutustumiskierros

Kesäseikkailijan reppupaja lapsille – Tule mukaan luomaan oma kuvitus reppuun, jossa kulkee näppärästi mukana kesäseikkailulla tarvittavat tavarat sekä retkiltä mukaan tarttuneet aarteet ja muistot!

Piirrätkö kuvaan meren ja Nallikarin uimarannan, Kiikkusaaren puutarhan kukkaloiston tai vaikkapa hauskan jäätelöhetken?
Pajalla piirretään puuvillaiseen narureppuun kangasliiduilla kesäinen kuva. Lopuksi kuva kiinnitetään kankaaseen silittämällä.
Pe 8.7. klo 12-17 tai pe 22.7.2022 klo 12-17.
Hinta 20 €/osallistuja.

Ei ennakkoilmoittautumista. Pajan kesto alle tunti.

 

 

 

Purkkivärjäys – Värjää yllätyksellinen lankavyyhti kasveilla tai biojätteillä! Purkkivärjäys on hauska ja helppo tekniikka, jossa langat värjätään lasipurkissa. Värjäysmateriaalina voi käyttää esimerkiksi erilaisia bioroskia tai luonnosta löytyviä kasveja. Lähde mukaan värjäyskokeilujen matkalle. Työpajassa värjäämme 100 g:n lankavyyhdin. Et tarvitse mukaasi muuta kuin kokeilumieltä, kaikki tarvikkeet värjäykseen saat meiltä.

Pe 8.7. klo 12-17 tai pe 22.7. klo 12-17

Hinta: 25€/osallistuja (hinta sisältää 100g villalankaa, lasisen purkin, apuaineet ja ohjauksen) Työpaja järjestetään non-stopina, eli voit tulla sinulle sopivaan aikaan, kuitenkin viimeistään klo 16.00.

 

Tuftatut tyynyt ja taulut – Osallistu kurssille opettelemaan hauska tuftaustekniikka. Valmistetaan tyyny tai taulu. Valmistetaan n. 50 x 50 cm -kokoinen tyyny tai taulu helpolla ja hauskalla tuftaustekniikalla.

Valittavanasi on useita eri tyyny- tai taulumallia mm. kirjasta Lumoavaa tuftausta. Kahden kokoontumiskertojen väliin sisältyy itsenäistä työskentelyä. Saat käyttöösi laadukkaan ja helppokäyttöisen tuftausneulan kurssin ajaksi.

La 2.7. klo 10-15 – la 16.7. klo 10-15.
Hinta 90€ / jäsenhinta 85€. Hinta sisältää ohjauksen + kaikki materiaalit tyynyyn tai tauluun.

Varaa paikkasi kurssille: Tuftatut tyynyt ja taulut

 

Hexagon- ja perinnepunotut korit rottingista – Osallistu kurssille ja opettele tyylikäs punontatekniikka ja valmista säilytyskori, leipäkori, kukkaruukku tai hedelmävati rottingista! Korit valmistetaan 100 % luonnonmateriaalista hexagon- tai perinnepunontatekniikalla.

Ti 5.7. klo 16-20.
Hinta 60€ / jäsenhinta 55€.

Varaa paikkasi kurssille: Hexagonkorit rottingista

 

Muruhuiskat ja patasudit – Kurssilla valmistamme erilaisia muruhuiskia ja patasuteja luonnonmateriaaleista. Tule mukaan opettelemaan kuinka muruhuiskat ja patasudit valmistetaan perinteisellä harjansidontatekniikalla.

Kaikki huiskat ja sudit valmistetaan 100% luonnonmateriaaleista. Kurssin hintaan sisältyy materiaalimaksu (ohjaus + 2 kpl patasuti ja 1 kpl muruhuiska).

Non-stop-paja to 7.7.2022 tai ti 19.7. klo 12-17 välillä. Hinta 37€ / jäsenhinta 32€.

Saavuthan kurssille viimeistään klo 15.30.
Ei ennakkoilmoittautumista!

 

Semisolidivärjätyt langat – Nyt saa leikkiä väreillä! Värjäämme sukkalangat hauskasti, helposti ja luovasti! Nyt saa leikkiä väreillä! Tällä kurssilla värjäät sukkalangat ottamalla inspiraation luonnosta. Kurssilla opitaan, kuinka luodaan tarkoituksenmukaiset epätasaiset ja uniikit värit villalankoihin yhdistelemällä myrkyttömiä värejä turvallisesti!

Ti 12.7.2022 klo 16-18.30 tai to 14.7.2022 klo 16-18.30
Hinta 35€ / jäsenhinta 30€.

Varaa paikkasi: Semisolidivärjätyt langat ti 12.7.
Varaa paikkasi: Semisolidivärjätyt langat to 14.7.

 

Makrameeseinätekstiilit – Solmeile seinätekstiili, jonka avulla luot kauneutta kotisi sisustukseen!

Makrameetekniikalla valmistettu tekstiili luo väriä ja kauneutta kodin sisustukseen. Kahden kerran kurssilla valmistuu suurikin työ ammattitaitoisen ohjaajan avustamana. Materiaalit alkaen 19€.

To 21.7. klo 16-20 -la 23.7.2022 klo 10-15
Hinta: 40€ / jäsenhinta 35€.

Varaa paikkasi: Makrameeseinätekstiilit

 

 

 

 

Rentoudu ja nauti! – Usein pienet asiat, kuten rentoutuminen käsin kudottujen mattojen ja tyynyjen sylissä ja kahvin nauttiminen käsin dreijatuista kahvikupeista tuovat hyvän olon ja jäävät mieleen. Kutsumme sinut viihtymään, rentoutumaan ja nauttimaan!
Paistamme tuoreet voisilmäpullat päivittäin, kahvin keitämme Porvoossa käsin paahdetusta, täällä juuri jauhetuista kahvipavuista. Meiltä löydät myös tuoreet, täytetyt ruisleivät, croissantit ja leivokset sekä tietysti parhaat, oululaiset tuliaiset.

Taito Shop, Kahvila Hanna ja Lovi tehtaanmyymälä on avoinna ma-ke klo 10-17, to-pe 10-18 ja la 10-16.

 

 

Taito Shopit ympäri Suomen tarjoavat mieleenpainuvia elämyksiä aidon suomalaisen kulttuuriperinnön, käsityön äärellä. Oletko jo käynyt esim. Mikkelin Kenkäverossa tai Joensuun Taitokorttelissa?

Tutustu kohteisiin ja löydä omat suosikkikohteesi:

Taito Shop-myymälät