Elämysten käsityökesä Oulun Taito Shopissa ja taitokeskuksessa!

Etsitkö käsityökohteita kesälomamatkallesi?

Vietätkö aikaasi kesällä Oulussa vai piipahdatko vain? Oli miten oli, Oulun rautatieasemalla sijaitseva Taito Shop tarjoaa käsityöelämyksiä kesän parhaimpana sesonkina. Kesäsesonki käynnistyy heti Juhannuksen jälkeen ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Tutustu elämyksiin alla ja ilmoittaudu mukaan – olet lämpimästi tervetullut!

 

Tervetuloa virkistävien elämysten äärelle!

Aidossa aavetalossa

Aidossa aavetalossa sinua viihdyttää, naurattaa ja pelottaa tosilla tarinoillaan aito kummitusasiantuntija.

Ulkona luot yleiskatseen Kakaravaaran aaveisiin, haamuihin ja varjoihin, joita kummituksiksi kutsutaan. Sisällä Aidossa aavetalossa kurkkaat kummaan nurkkaan (voi aiheuttaa väristyksiä) ja laskeudut alhaiseen tyrmään (voi aiheuttaa vielä enemmän väristyksiä). Matkan varrella tutustut luovaan suomalaiseen, mutta ole varovainen…

Tutustumiskierrokset heinäkuun jokainen torstai klo 15.30. Hinta aikuisille on 18€ ja lapsille 14€.

Varaa paikkasi: Aidossa aavetalossa tutustumiskierros

 

 

Luotolaisen tikkuriperinteen jäljillä -näyttely

Koe ja tunne aidon paikallisen perinneneuleen tarina. Luotolainen tikkuri, eli Tikkuröijy on peräisin Hailuodon saarelta, jossa naiset ovat neuloneet paitaa miehille.

Vielä n. 10 vuotta sitten tämän taidon jatkumisesta oltiin huolissaan, mutta ei enää! Poikkeusvuosi innosti suomalaiset tarttumaan puikkoihin ja nyt tikkuria neulotaan ympäri Suomen ja myös maailmalla. Näyttelyssämme pääset aistimaan perinneneuleen valmistamisen tunnelmaa, suomalaisen villan pehmeyttä ja lämpöä sekä perinteen aikaansaamaa innostusta uusien tuotteiden syntyyn.
Elämyksellisessä näyttelyssä voit kokeilla kehräystä aidosta suomalaisen lampaan villasta tai tarttua puikkoihin ja huomata, miten neulominen vie mennessään.

Lue lisää täältä: Luotolaisen tikkuriperinteen jäljillä -näyttely

 

Lovi workshop

Päästä sisäinen taiteilijasi valloilleen LOVI työpajojen parissa tänä kesänä! LOVI tuotteita on mahdollista maalata vesivärein ja ne kasataan käsin hyödyntäen nerokasta liitostekniikkaa. Valmis tuote on yksilöllinen, kolmiulotteinen hahmo tai koriste, joka sopii monenlaiseen sisustukseen. Tuotteita on mahdollista lähettää myös muistamisen muodossa läheisille. LOVI työpajaelämykset ovat itseohjautuvia ja sopivat kaiken ikäisille. Tule viettämään vapaa-aikaa perheesi tai ystävien kanssa käsillä tehden! Samassa rakennuksessa sijaitsevasta Lovin tehtaanmyymälästä löydät laajan valikoiman kesän parhaimpia tuliaisia. Workshopit järjestetään lauantaina 3.7. ja 17.7. klo 10 ja 12. Hinta 20€/hlö.

Varaa paikkasi: Lovi Workshop Oulun Taito Shopissa

 

Luovuutta ja väri-iloa tuftaamalla!

Tartu tyhjään taulukehykseen sekä tuftausneulaan ja osallistu tämän hetken suosituimmalle kädentaitokurssille! Tuftaaminen on kuin maalaisit värejä langoilla, – mutta paljon hauskempaa! Aiempaa kokemusta tekniikasta ei tarvita, tuftaaminen sopii kaikille! Suunnittele oma kuva tai valitse valmiista malleista. Vain mielikuvitus on rajana!

Workshop ke 7.7. klo 13.

Varaa paikkasi: Tuftaamalla maalattu taulu

 

 

 

 

Solmuilla kaunista kotiin!

Makrameesta on viime vuosina kasvanut suosittu käsityötekniikka, joka on inspiroinut ihmisiä solmeilemaan kauniita sisustustuotteita, asusteita ja koruja. Kurssillamme pääset tutustumaan tähän vanhaan käsityötekniikkaan, opit perussolmuja ja valmistat oman makrameeamppelin.

Workshopit järjestetään 21.7. klo 10 ja 14 sekä 31.7. klo 10.

Varaa paikkasi: Makramee-amppeli solmeillen

 

 

 

 

 

Rentoudu ja nauti!
Usein pienet asiat, kuten rentoutuminen käsin kudottujen mattojen ja tyynyjen sylissä ja kahvin nauttiminen käsin dreijatuista kahvikupeista tuovat hyvän olon ja jäävät mieleen. Kutsumme sinut viihtymään, rentoutumaan ja nauttimaan!
Paistamme tuoreet voisilmäpullat päivittäin, kahvin keitämme Porvoossa käsin paahdetusta, täällä juuri jauhetuista kahvipavuista. Meiltä löydät myös tuoreet, täytetyt ruisleivät, croissantit ja leivokset sekä tietysti parhaat, oululaiset tuliaiset.

Taito Shop, Kahvila Hanna ja Lovi tehtaanmyymälä on avoinna ma-pe klo 10-17 ja la 10-14

Tutustu elämykseen täällä ja ilmoittaudu mukaan: Kahvihetki oululaisen designin ympäröimänä

 

Taito Shopit ympäri Suomen tarjoavat mieleenpainuvia elämyksiä aidon suomalaisen kulttuuriperinnön, käsityön äärellä. Oletko jo käynyt esim. Mikkelin Kenkäverossa tai Joensuun Taitokorttelissa?

Tutustu kohteisiin ja löydä omat tutustumiskohteesi: taitoshop.fi