Elämysten käsityökesä Oulun Taito Shopissa ja Oulun taitokeskuksessa!

Etsitkö käsityökohteita kesälomamatkallesi?

Vietätkö aikaasi kesällä Oulussa vai piipahdatko vain? Oli miten oli, Oulun rautatieasemalla sijaitseva Taito Shop tarjoaa käsityöelämyksiä kesän parhaimpana sesonkina. Kesäsesonki käynnistyy heti juhannuksen jälkeen ja jatkuu heinäkuun loppuun saakka.

Tutustu elämyksiin alla ja ilmoittaudu mukaan!
Tervetuloa virkistävien elämysten äärelle!

Aidossa aavetalossa – Aidossa aavetalossa sinua viihdyttää, naurattaa ja pelottaa tosilla tarinoillaan aito kummitusasiantuntija.

Ulkona luot yleiskatseen Kakaravaaran aaveisiin, haamuihin ja varjoihin, joita kummituksiksi kutsutaan. Sisällä Aidossa aavetalossa kurkkaat kummaan nurkkaan (voi aiheuttaa väristyksiä) ja laskeudut alhaiseen tyrmään (voi aiheuttaa vielä enemmän väristyksiä). Matkan varrella tutustut luovaan suomalaiseen, mutta ole varovainen…

Tutustumiskierrokset heinäkuun jokainen torstai klo 15.30. Hinta aikuisille on 20€ ja lapsille 14€.
Varaa paikkasi kierrokselle: Aidossa aavetalossa -tutustumiskierros

Kesäseikkailijan reppupaja lapsille – Tule mukaan luomaan oma kuvitus reppuun, jossa kulkee näppärästi mukana kesäseikkailulla tarvittavat tavarat sekä retkiltä mukaan tarttuneet aarteet ja muistot!

Piirrätkö kuvaan meren ja Nallikarin uimarannan, Kiikkusaaren puutarhan kukkaloiston tai vaikkapa hauskan jäätelöhetken?
Pajalla piirretään puuvillaiseen narureppuun kangasliiduilla kesäinen kuva. Lopuksi kuva kiinnitetään kankaaseen silittämällä.
Pe 8.7. klo 12-17 tai pe 22.7.2022 klo 12-17.
Hinta 20 €/osallistuja.

Ei ennakkoilmoittautumista. Pajan kesto alle tunti.

 

 

Purkkivärjäys – Värjää yllätyksellinen lankavyyhti kasveilla tai biojätteillä! Purkkivärjäys on hauska ja helppo tekniikka, jossa langat värjätään lasipurkissa. Värjäysmateriaalina voi käyttää esimerkiksi erilaisia bioroskia tai luonnosta löytyviä kasveja. Lähde mukaan värjäyskokeilujen matkalle. Työpajassa värjäämme 100 g:n lankavyyhdin. Et tarvitse mukaasi muuta kuin kokeilumieltä, kaikki tarvikkeet värjäykseen saat meiltä. Ei ennakkoilmoittautumista!

Non-stop-paja pe 8.7. klo 12-17 – saavuthan paikalle viimeistään klo 16.00.
Non-stop-paja pe 22.7. klo 12-17 – saavuthan paikalle viimeistään klo 16.00.

Hinta: 25€ / osallistuja (hinta sisältää 100g villalankaa, lasisen purkin, apuaineet ja ohjauksen)

 

Muruhuiskat ja patasudit – Kurssilla valmistamme erilaisia muruhuiskia ja patasuteja luonnonmateriaaleista. Tule mukaan opettelemaan kuinka muruhuiskat ja patasudit valmistetaan perinteisellä harjansidontatekniikalla.

Kaikki huiskat ja sudit valmistetaan 100% luonnonmateriaaleista. Kurssin hintaan sisältyy materiaalimaksu (ohjaus + 2 kpl patasuti ja 1 kpl muruhuiska). Ei ennakkoilmoittautumista!

Non-stop-paja to 7.7. klo 12-17 – saavuthan paikalle viimeistään klo 15.30.
Non-stop-paja ti 19.7. klo 12-17 – saavuthan paikalle viimeistään klo 15.30.

Hinta 37€ / jäsenhinta 32€.

 

Semisolidivärjätyt langat – Nyt saa leikkiä väreillä! Värjäämme sukkalangat hauskasti, helposti ja luovasti! Nyt saa leikkiä väreillä! Tällä kurssilla värjäät sukkalangat ottamalla inspiraation luonnosta. Kurssilla opitaan, kuinka luodaan tarkoituksenmukaiset epätasaiset ja uniikit värit villalankoihin yhdistelemällä myrkyttömiä värejä turvallisesti!

Ti 12.7.2022 klo 16-18.30 tai
to 14.7.2022 klo 16-18.30

Hinta 35€ / jäsenhinta 30€.

Varaa paikkasi: Semisolidivärjätyt langat ti 12.7.
Varaa paikkasi: Semisolidivärjätyt langat to 14.7.

 

Makrameeseinätekstiilit – Solmeile seinätekstiili, jonka avulla luot kauneutta kotisi sisustukseen!

Makrameetekniikalla valmistettu tekstiili luo väriä ja kauneutta kodin sisustukseen. Kahden kerran kurssilla valmistuu suurikin työ ammattitaitoisen ohjaajan avustamana. Materiaalit alkaen 19€.

To 21.7. klo 16-20 -la 23.7.2022 klo 10-15
Hinta: 40€ / jäsenhinta 35€.

Varaa paikkasi: Makrameeseinätekstiilit

 

 

Hailuotolainen Tikkurineulenäyttely on esillä Oulun Taito Shopin pop up –tilassa koko heinäkuun ajan.

Näyttelyssä, on tikkurineuleen lisäksi esillä mielenkiintoisia perinnetyövälineitä villan karstaamiseen ja langan kehräämiseen. Välineillä voit vapaasti kokeilla molempia tekniikoita – kenties innostutkin istahtamaan vähän pidemmäksikin aikaa rukin rauhoittavaa hyrinää kuunnellen.

Näyttelyssä pääset myös tutustumaan koko Tikkurineuleen tarinaan sekä neuleessa käytettyihin materiaaleihin.
Suomalaisen lampaan villasta valmistetulla Tikkuri-paidalla on kaunis tarina. Se on ollut lahja ystävältä toiselle ja vaikka tiet ovat elämässä vieneet erilleen, on paita kulkenut saajan mukana loppuun asti. Tarina pitempänä versiona on luettavissa näyttelytilassa.
Näyttely on itseohjautuva ja kävijät saavat itse kiertää omaan tahtiinsa tilan.
Tervetuloa! Taito Shopin henkilökunta vastaa mielellään sinua askarruttaviin kysymyksiin!
Tikkuröijynäyttely Oulun Taito Shop, Rautatienkatu 11b, Oulu. Avoinna ma-ke klo 10-17, to-pe klo 10-18 ja la klo 10-16.

Rentoudu ja nauti! – Usein pienet asiat, kuten rentoutuminen käsin kudottujen mattojen ja tyynyjen sylissä ja kahvin nauttiminen käsin dreijatuista kahvikupeista tuovat hyvän olon ja jäävät mieleen. Kutsumme sinut viihtymään, rentoutumaan ja nauttimaan!
Paistamme tuoreet voisilmäpullat päivittäin, kahvin keitämme Porvoossa käsin paahdetusta, täällä juuri jauhetuista kahvipavuista. Meiltä löydät myös tuoreet, täytetyt ruisleivät, croissantit ja leivokset sekä tietysti parhaat, oululaiset tuliaiset.

Taito Shop, Kahvila Hanna ja Lovi tehtaanmyymälä on avoinna ma-ke klo 10-17, to-pe 10-18 ja la 10-16.

 

 

Taito Shopit ympäri Suomen tarjoavat mieleenpainuvia elämyksiä aidon suomalaisen kulttuuriperinnön, käsityön äärellä. Oletko jo käynyt esim. Mikkelin Kenkäverossa tai Joensuun Taitokorttelissa?

Tutustu kohteisiin ja löydä omat suosikkikohteesi:

Taito Shop-myymälät