Kuntouttava työtoiminta

Taito Pohjois-Pohjanmaa ry on jo vuodesta 2008  järjestänyt kuntouttavaa työtoimintaa yhteistyössä työllisyyspalveluiden kanssa. Toiminnassa on erilaisia ryhmiä työttömille työnhakijoille ja ne muodostuvat eri-ikäisistä sekä hyvinkin erilaisessa elämäntilanteessa olevista ihmisistä.

Rempparit kokoontuvat Oulunsalon yhteisötalossa osoitteessa Kauppiaantie 5. Ryhmä kunnostaa pienin remontein kulloinkin työn alla olevaa kohdetta sekä toimii yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.

Eräreiskat-ryhmässä valmistetaan puukkoja ja uistimia sekä pieniä puutöitä ja liikutaan luonnossa.

Taiturit-ryhmässä perehdytään erilaisiin tekstiili- käsityötekniikoihin ja materiaaleihin oman mielenkiinnon mukaan.

Eräreiskat ja Taiturit kokoontuvat osoitteessa Rautionkatu 2.

Ylikiimingissä toimii Waaterit-ryhmä, osoitteessa Harjutie 18. Ryhmässä mm. kunnostetaan huonekaluja sekä valmistetaan pieniä puuesineitä.

 

Jokaisessa ryhmässä harrastetaan ryhmäliikuntaa viikoittain. Liikunnanohjaajina toimivat ryhmien omat ohjaajat . Sään salliessa liikutaan lähiluonnossa. Yhteiset vierailut oppilaitoksissa, museoissa ja erityyppisissä tapahtumissa ovat myös arkipäivää.

Toiminta on ympärivuotista 4-5h/päivä ja 5 päivää viikossa sekä aina ryhmämuotoista.

Oulussa, Ylikiimingissä ja Oulunsalossa kuntouttavan työtoiminnan ryhmät aloittavat toimintansa tammikuussa ja elokuussa, mutta mukaan pääsee myös matkan varrelta, mikäli paikkoja vapautuu. Työtön työnhakija voi päästä mukaan toimintaan työllisyyspalveluiden ohjaajan ja haastattelun kautta.

 

Lisätietoja ryhmien toiminnasta:

Satu Leinonen (Oulu) p. 040 5720 490 tai satu.leinonen(a)taitopohjoispohjanmaa.fi

Aija Jaakkola (Kuusamo) p. 040 162 0262 tai aija.jaakkola(a)taitopohjoispohjanmaa.fi