Kurssit

Käsillä tekeminen on luovuutta kehittävää ja erittäin trendikästä!

Neulominen, kudonta, solmeilu ja punonta; kädentaitotekniikoita, joita on hyvä ja joskus tarpeellista osata. Hyvinvoinnin kannalta on entistäkin tärkeämpää löytää itselle sopivia tapoja rentoutua. Pohjois-Pohjanmaan taitoyhdistyksen kurssitarjottimella on mainittujen tekniikoiden lisäksi myös harjansidontaa ja lankojen värjäystä. Ilmoittaudu mukaan kursseillemme ja koe oppimisen ja Tekemisen Iloa!

Kainuu

Hexagon -korin punontakurssi

La 11.9. klo 10-14 Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme nahkakahvallisen säilytyskorin (halk. noin 38 cm) tai matalahkon leipäkorin (halk. noin 30 cm) rottingista. Korit valmistetaan 100% luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kainuun opiston kanssa. Hinta 20€ + materiaalit. Mallit: säilytyskori 39€ ja leipäkori 30€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Tuftatut taulut

La 20.11. klo 10-15 Tuftaus on trendikäs ja mielenkiintoinen tekniikka, jonka avulla voi ”maalata” tauluja erikoisneulalla ja villalangalla. Neulan käyttö on helppoa, kun vain tietää muutamat niksit, jonka avulla onnistuminen on takuuvarmaa! Kurssilla tuftataan pyöreä tai neliönmuotoinen taulu. Suunnittele aihe itse tai käytä valmiita mallejamme. Valittavanasi on 6 erilaista mallia. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kainuun opiston kanssa. Hinta 20€ + materiaalit.  Tuftattavat mallit: Ratas, Aatoskettu, Laululintu, Syysaika, Nalle, Kukat ym. Hinnat materiaaleille alk. 38€

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Oulu

Luotolainen Tikkurineule / korkealla tai matalalla kauluksella tai Tikkurineule lapselle

Ma 23.8.- ma 29.11. klo 16-19 Tiesithän, että aidon luotolaisen tikkurin neulonta on päässyt mukaan elävän perinnön aineettomaan kulttuurin kansalliseen luetteloon! Pohjois-Pohjanmaan Taitoyhdistyksen väelle on siksi suuri kunnia saada opettaa tikkurin neulontaa eri sukupolville lähiopetuksena sekä verkkoympäristössä. Kutsumme sinutkin mukaan kuulemaan ja oppimaan kuinka paljon on kortteli joustinneuletta, mikä merkitys rintakoristeen ”västäräkillä” on, kuinka hartiavirkkaukset saadaan kauniisti tehtyä, kuinka silmukat poimitaan tasaisesti hihoihin ja kuinka kaulus ja nappilistat valmistetaan. Kokoonnumme yhteensä viisi kertaa syksyn aikana aina maanantaisin klo 16-19. Ensimmäinen kokoontuminen on ma 23.8. klo 16-19 Oulun taitokeskuksessa. Seuraavat kokoontumiset: ma 20.9., ma 18.10., ma 1.11. ja ma 29.11. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta ja virkkauksesta. Hinta 75€ + materiaalit / jäsenhinta 75€ + materiaalit. Mallit: aikuisen tikkuri koot XXS-XL matalalla tai korkealla kauluksella 110€ tai lapsen tikkuri (koot 110-150 cm) 89€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Harjantekokurssi 

Pe 1.10. klo 16-20 – la 2.10. klo 10-15 Toteutamme toivekurssin Oulun taitokeskuksessa! Kurssilla opitaan harjansidontatekniikka ja valmistetaan eri käyttötarkoituksiin vaate-, juuri- ja pesuharjoja ja patasuteja erilaisista juurista ja kuiduista. Harjojen pohjana käytetään valmiita puuaihioita. Itse valmistetuilla muruharjoilla saa kätevästi lakaistua roskat pöydältä ja patasudit ovat erinomaisia mm. grillien ja valurautapannujen pesuun tai juuresharjaksi.  Kurssilla myös mahdollisuus kokeilla erilaisia sidontatyylejä. Kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet löytyvät kurssilta, mukaasi tarvitset vain maukkaat eväät. Kahden päivän kurssi pidetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu. Hinta 50€ + materiaalit / jäsenhinta 45€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Kankaankutojan taidot -kurssi 

Ke 15.9.-ke 20.10. klo 17-20 Onko sinulla kangaspuut, mutta et oikein tiedä miten ne saisi kudontavalmiiksi? Onko kutominen tuttua, mutta muuten kangaspuiden ei? Kankaankutojan taidot -kurssilla opitaan mattoloimen suunnittelua, loimen luontia ja loimen rakentamista kangaspuihin. Työvaiheet tehdään pareittain tai kolmen hengen ryhmissä. Kurssin lopussa jokainen kurssilainen kutoo oman maton. Lähiopetusta on 20 tuntia, jonka lisäksi kurssiin kuuluu itsenäistä työskentelyä. Kurssin hinta sisältää kirjallisen materiaalin, ohjauksen ja loimen materiaalit, (hinta ei sisällä kudemateriaalia). Kokoontumiset keskiviikkoisin klo 17-20. Aloitus 15.9., jonka jälkeen kokoontumiset seuraavasti: ke 22.9., ke 29.9., ke 6.10., ke 13.10. ja ke 20.10. Lähiopetuskertoja on kuusi, jonka jälkeen varataan vielä kudonta-aika oman maton kutomiseen. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan osallistujille ennen kurssin alkua. Hinta 125€ / Jäsenhinta 115€

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

TAITOKURSSIT

Elokuu

Hexagon -korin punontakurssi

To 26.8. klo 16-20 Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme nahkakahvallisen säilytyskorin (halk. noin 38 cm) tai matalahkon leipäkorin (halk. noin 30 cm) rottingista. Korit valmistetaan 100% luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Hinta 20€ / jäsenhinta: 15€ + materiaalit. Mallit: säilytyskori 39€ ja leipäkori 30€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaneuleen neulontakurssi

Ma 30.8.-ma 13.9. klo 16-19 Uutuuskurssi! Osallistu kurssille, jonka aikana opit kuinka neulotaan lämmittävä neule saumattomasti ylhäältä alas! Kaunis kaksivärinen kaarrokeneule neulotaan suomalaisen lampaan villasta, kauluksesta helmaan ja se sopii yhtä hyvin miehelle kuin naisellekin. Kaarrokkeen kuvio on saanut innoituksensa Pohjois-Pohjanmaan lapasten kuvioneuleesta. Kurssimateriaalina käytämme Pohjois-Pohjanmaan neuleen tarvikepakettia. Kokoontumiset ma 30.8., ma 6.9. ja ma 13.9. Ensimmäisellä kerralla ohjeen läpikäyntiä, silmukoiden luontia ja kaarrokkeen neulonnan aloitus. Toisella kerralla erotamme hihat miehustasta ja jatkamme miehustan neulontaa. Kolmannella kerralla hihojen neulontaa, neuleen viimeistelyä ja hoito-ohjeita. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Hinta 55€ + materiaalikustannukset / jäsenhinta 50€ + materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Syyskuu

Tuftatut taulut

To 9.9. klo 16-20 Tuftaus on trendikäs ja mielenkiintoinen tekniikka, jonka avulla voi ”maalata” tauluja erikoisneulalla ja villalangalla. Neulan käyttö on helppoa, kun vain tietää muutamat niksit, jonka avulla onnistuminen on takuuvarmaa! Kurssilla tuftataan pyöreä tai neliönmuotoinen taulu. Suunnittele aihe itse tai käytä valmiita mallejamme. Valittavanasi on 6 erilaista mallia. Hinta 20€ + materiaalit / jäsenhinta 15€ + materiaalit. Mallit: Ratas, Aatoskettu, Laululintu, Syysaika, Nalle, Kukat ym. Hinnat materiaaleille alk. 38€

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Makrameeamppelit

La 11.9. klo 10-15 Huolehdi kasviesi valon saannista ja valmista niille ikkuna- ja seinäamppeleita! Amppelit ovat myös kaunis lisä kodin sisustuksessa. Makrameetekniikalla solmitut amppelit ovat helpot ja nopeat valmistaa. Kurssille tultaessa voit valita useammasta mallista. Kurssin aikana opit yleisimmin käytettävät makrameesolmut ja ehdit valmistaa jopa kaksi amppelia kotiasi koristamaan. Hinta 20€ + materiaalit / jäsenhinta 15€ + materiaalit.  Amppelimateriaalit alkaen 15€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Lankojen mikrovärjäys

Ti 14.9. klo 16-20 Opi värjäämään lankoja mikroaalloilla! Käytöstä poistettu mikroaaltouuni saa jatkoaikaa värjäysapulaisena. Kurssilla maalataan, roiskitaan tai upotetaan lankoja reaktiiviväreihin, jotka kiinnitetään pysyviksi uunissa. Hinta 20€ + materiaalit / jäsenhinta 15€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Purkkivärjäys

To 16.9. klo 16-19 Pohjois-Pohjanmaan värjäysviikolla värjätään lankoja kasveilla ja mausteilla. Kerää talteen avokadon kivet ja kuoret, puna-, keltasipulin- ja punajuuren kuoret. Puutarhan syyskukkien kukinnot, -siemenet ja maustehyllystä löytyvät mausteet. Kaikkia näitä voi käyttää hauskasti lankojen värjäysprosessissa. Saat ennakkoon ohjeet tarvittavista värjäysaineista. Hinta 45€ / jäsenhinta 40€ (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen, langat ja värjäykseen tarvittavat välineet).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Lankojen mikrovärjäys

La 18.9. klo 10-14 Opi värjäämään lankoja mikroaalloilla! Käytöstä poistettu mikroaaltouuni saa jatkoaikaa värjäysapulaisena. Kurssilla maalataan, roiskitaan tai upotetaan lankoja reaktiiviväreihin, jotka kiinnitetään pysyväksi uunissa. Hinta 20€ + materiaalit / jäsenhinta 15€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Islantilaisneule

Ma 27.9. – ma 11.10. klo 16-19 Tule mukaan neulomaan islantilainen villapaita! Kokoonnumme yhteensä kolme kertaa maanantaisin klo 16-19. Ensimmäisellä kerralla valitsemme langat, luomme silmukat ja aloitamme neulonnan. Toisella kerralla hihojen neulontaa ja niiden yhdistämistä miehustaan. Viimeisellä kerralla kaarrokkeen neulontaa, lankojen päättelyä, neuleen viimeistelyä ja hoito-ohjeita. Kurssilla käytämme laadukasta norjalaista 100% villalankaa. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Hinta 45€ + lankojen materiaalikustannukset / jäsenhinta 40€ + lankojen materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Tuftattu Kotimetsä-tyyny

To 30.9. klo 16-20 – la 2.10. klo 10-15 Tuftaa pieni pala metsää kotiisi! Tekemisen Iloa-malliston uutuustyyny Kotimetsä ihastuttaa kauniilla luontoaiheellaan. Kurssilla valmistetaan 50 x 50 cm-kokoinen tyyny tuftaamalla. Kurssin kesto kaksi päivää, yhteensä 11 h lähiopetusta + itsenäistä työskentelyä. Hinta 79€ / jäsenhinta 74€ (hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit yhteen tyynyyn).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Lokakuu

Hyrrä ja Pyörre -valaisimet

To 7.10. klo 16-20- la 9.10. klo 10-15 Hyrrä ja Pyörre ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen kauniin valon ja varjon leikin. Valaisinvarjot punotaan Raffia -niinellä. Työ ei vaadi erikoisosaamista, ainoastaan hieman sorminäppäryyttä ja leppoisaa mieltä. Kahden kerran kurssi. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30€ + materiaalit. Mallit: pieni Hyrrä 38€, iso Hyrrä 42€ ja Pyörre 51€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Hexagon-korit

To 14.10. klo 16-20 Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme nahkakahvallisen säilytyskorin (halk. noin 38 cm) tai matalahkon leipäkorin (halk. noin 30 cm) rottingista. Korit valmistetaan 100% luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Hinta 20€ / jäsenhinta 15€ + materiaalit. Mallit: säilytyskori 39€ ja leipäkori 30€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Makramee-seinätekstiilit

To 21.10. klo 16-20 ja la 23.10. klo 10-15 Sisusta kotiasi upeilla solmeilluilla seinätekstiileillä! Valitse mielestäsi upein malli ja sisustukseesi sopivin väri ensimmäisellä kurssikerralla. Kahden kerran kurssi, yhteensä 11 lähiopetustuntia. Kurssilla opit tavallisimmin käytetyt solmut, kuten leivonpääsolmu, kohosolmu, kaksoistasosolmu ja tasosolmu. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30 + materiaalit. Seinätekstiilien mallien materiaalikustannukset alkaen 20€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Tuftatut pehmoeläimet

To 28.10. klo 16-20 – la 29.10. klo 10-15 Tämä on kurssi sinulle, joka haluat oppia tuftaamaan muutakin kuin tauluja ja tyynyjä! Suunnittele oma pehmoeläimesi tai valitse valmiista malleistamme: Kisu, Nalle tai Pupu. Eläimen enimmäiskorkeus 43 cm. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tuftauksesta. Kurssi järjestetään kahtena päivänä. Kurssiin sisältyy itsenäistä työskentelyä. Hinta 69€ / jäsenhinta 64€ (hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit yhteen eläimeen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Marraskuu

Makramee -ikkuna-/seinäkranssi

To 4.11. klo 16-20 Daalia on kaunis pitsimäinen ja herkkä ikkuna-/seinäkranssi, joka valmistuu solmeilemalla. Valmis työ on halkaisijaltaan 39 cm. Valittavanasi on useita värejä. Hinta 39€ / jäsenhinta 35€ (hinnat sis. opetuksen ja materiaalit yhteen koristeeseen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaneuleen neulontakurssi

Ma 8.-22.11. klo 16-19 Uutuuskurssi! Osallistu kurssille, jonka aikana opit kuinka neulotaan lämmittävä neule saumattomasti ylhäältä alas! Kaunis kaksivärinen kaarrokeneule neulotaan suomalaisen lampaan villasta kauluksesta helmaan ja se sopii yhtä hyvin miehelle kuin naisellekin. Kaarrokkeen kuvio on saanut innoituksensa Pohjois-Pohjanmaan lapasten kuvioneuleesta. Kurssimateriaalina Pohjois-Pohjanmaan neuleen tarvikepaketti. Ensimmäisellä kerralla ohjeen läpikäyntiä, silmukoiden luontia ja kaarrokkeen neulonnan aloitus. Toisella kerralla erotamme hihat miehustasta ja jatkamme miehustan neulontaa. Viimeisellä kerralla hihojen neulontaa, neuleen viimeistelyä ja hoito-ohjeita. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Hinta 55€ + materiaalikustannukset / jäsenhinta 50€ + materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Hyrrä ja Pyörre -valaisimet

To 18.11. klo 16-20- la 20.11. klo 10-15 Hyrrä ja Pyörre ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen kauniin valon ja varjon leikin. Valaisinvarjot punotaan Raffia -niinellä. Työ ei vaadi erikoisosaamista, ainoastaan hieman sorminäppäryyttä ja leppoisaa mieltä. Kahden kerran kurssi. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30€+ materiaalit. Mallit: pieni Hyrrä 38€, iso Hyrrä 42€ ja Pyörre 51€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Joulukuu

Tuftatut pehmoeläimet

To 2.12. klo 16-20 – la 4.12. klo 10-15 Tämä on kurssi sinulle, joka haluat oppia tuftaamaan muutakin kuin tauluja ja tyynyjä! Suunnittele oma pehmoeläimesi tai valitse valmiista malleistamme: Kisu, Nalle tai Pupu. Eläimen enimmäiskorkeus 43 cm. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tuftauksesta. Kurssi järjestetään kahtena päivänä. Kurssiin sisältyy itsenäistä työskentelyä. Hinta 69€ / jäsenhinta 64€ (hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit yhteen eläimeen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Neulo luotolaisasusteita pukinkonttiin!

Ti 7.12. – to 16.12 klo 16-19 Neulotaan yhdessä Luotsisukat, -lapaset tai pipo! Tai miksi ei kaikki? Osallistu neulontakurssille, jonka aikana ehdit valmistaa yhden tai useamman asusteen itselle, ystävälle tai perheenjäsenelle vaikkapa pukinkonttiin! Samalla opit kuinka intialainen peukalo ja sukan kantapää neulotaan. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Kurssin hintaan sisältyy ohjeet Luotsisukkiin, -lapasiin ja -pipoon ja kurssin ohjaus. Neljän kerran kurssi, yhteensä 12 lähiopetustuntia + itsenäistä työskentelyä. Kokoontumiset: Ti 7.12., to 9.12., ma 13.12. ja to 16.12. klo 16-19. Hinta 40€ + lankojen materiaalikustannukset / jäsenhinta 35€ + lankojen materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Makramee -ikkuna-/seinäkranssi

La 11.12. klo 10-15 Daalia on kaunis pitsimäinen ja herkkä ikkuna-/seinäkranssi, joka valmistuu solmeilemalla. Valmis työ on halkaisijaltaan 39 cm. Valittavanasi on useita värejä. Hinta 39€ / jäsenhinta 35€ (hinnat sis. opetuksen ja materiaalit yhteen koristeeseen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ