Kurssit

Käsillä tekeminen on luovuutta kehittävää ja erittäin trendikästä!

Neulominen, kudonta, solmeilu ja punonta; kädentaitotekniikoita, joita on hyvä ja joskus tarpeellista osata. Hyvinvoinnin kannalta on entistäkin tärkeämpää löytää itselle sopivia tapoja rentoutua. Pohjois-Pohjanmaan taitoyhdistyksen kurssitarjottimella on mainittujen tekniikoiden lisäksi myös harjansidontaa ja lankojen värjäystä. Ilmoittaudu mukaan kursseillemme ja koe oppimisen ja Tekemisen Iloa!

Kainuu

Tuftatut taulut

La 20.11. klo 10-15 Tuftaus on trendikäs ja mielenkiintoinen tekniikka, jonka avulla voi ”maalata” tauluja erikoisneulalla ja villalangalla. Neulan käyttö on helppoa, kun vain tietää muutamat niksit, jonka avulla onnistuminen on takuuvarmaa! Kurssilla tuftataan pyöreä tai neliönmuotoinen taulu. Suunnittele aihe itse tai käytä valmiita mallejamme. Valittavanasi on 6 erilaista mallia. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kainuun opiston kanssa. Hinta 20€ + materiaalit.  Tuftattavat mallit: Ratas, Aatoskettu, Laululintu, Syysaika, Nalle, Kukat ym. Hinnat materiaaleille alk. 38€

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Kuusamo

PERINNEKURSSI

Kudonnan peruskurssi

Ke 22.9. – to 21.10. Kokoontumiset keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18–20.15. Tämä on loistava mahdollisuus sinulle, joka haluat oppia suunnittelemaan kudottavan kankaan, loimen rakentamisen, kudottavan materiaalin menekin laskemisen ja valmistuneen kankaan viimeistelyn ammattilaisen ohjauksessa. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kuusamo-opiston kanssa. Hinta 80€ + materiaalit. Ei jäsenalennusta. Hinta sisältää opetuksen ja kangaspuiden ja työvälineiden käytön.
ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

TAITOKURSSIT:

Syyskuu

Purkkivärjäyskurssi Ti 21.9. klo 14-17 Kerää talteen puna- ja keltasipulin kuoret, avokadon kivet ja kuoret ja/tai käytä mausteita ja kasviksia hauskasti lankojen värjäysprosessissa. Saat ennakkoon ohjeet tarvittavista värjäysaineista. Hinta 30€ / jäsenhinta 25€ (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen, langat ja värjäykseen tarvittavat välineet).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Lokakuu

Makrameekurssi
Ti 5.10. klo 14-17 Makrameen suosio ei ota lannistuakseen! Osallistu kurssille ja opettele monipuolisen solmeilutekniikan salat ja valmista kotiin upea seinätekstiili, amppeli tai jokin muu toiveidesi mukainen tuote. Hinta 15€ + materiaalit / jäsenhinta 10€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Hexagon-korin punontakurssi
La 9.10. klo 10-14 Osallistu kurssille opettelemaan uusi punontatekniikka. Valmistamme nahkakahvallisen säilytyskorin (halk. noin 38 cm) tai matalahkon leipäkorin (halk. noin 30 cm) rottingista. Korit valmistetaan 100% luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Hinta 20€ / jäsenhinta 15€ + materiaalit. Mallit: säilytyskori 39€ ja leipäkori 30€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Marraskuu

Tuftauspäivä
Ti 2.11. klo 12-17 Lumoavaa tuftausta -kirjan Johanna Lumila vierailee Kuusamon taitokeskuksessa marraskuussa. Järjestämme vierailun yhteydessä kurssin, jonka aikana ehtii valmistaa pyöreä tai neliönmuotoinen taulu. Lisäksi mahdollisuus käyttää Lumoavaa Tuftausta -kirjan malleja. Hinta: 15€ + materiaalit / jäsenhinta 10€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Makrameekurssi
Ke 3.11. klo 18-21 Makrameen suosio ei ota lannistuakseen! Osallistu kurssille ja opettele monipuolisen solmeilutekniikan salat ja valmista kotiin upea seinätekstiili, amppeli tai jokin muu toiveidesi mukainen tuote. Hinta 15€ + materiaalit / jäsenhinta 10€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Kaarrokeneuleen neulontakurssi
To 4.11., to 18.11. ja to 2.12. klo 18-20.15 Trendikkäät islantilaistyyppiset neuleet ovat tällä hetkellä viimeistä huutoa! Osallistu kurssille, jonka aikana valmistuu 100% villalangasta upea ja lämmin kaarrokeneule lämmittämään itseä, rakasta perheenjäsentä tai ystävää. Valitse värit laadukkaasta norjalaisen villalangan värikartasta ja tule neulomaan ohjaajan opastamana. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Hinta: 30€ + materialit / jäsenhinta 25€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Hexagon-korin punontakurssi
Ke 10.11. klo 14-18 Osallistu kurssille opettelemaan uusi punontatekniikka. Valmistamme nahkakahvallisen säilytyskorin (halk. noin 38 cm) tai matalahkon leipäkorin (halk. noin 30 cm) rottingista. Korit valmistetaan 100% luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Hinta 20€ / jäsenhinta 15€ + materiaalit. Mallit: säilytyskori 39€ ja leipäkori 30€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Hyrrä ja Pyörre -valaisimet
To 17.11. klo – ke 1.12. klo 18-21. Hyrrä ja Pyörre ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen kauniin valon ja varjon leikin. Valaisinvarjot punotaan Raffia -niinellä. Työ ei vaadi erikoisosaamista, ainoastaan hieman sorminäppäryyttä ja leppoisaa mieltä. Kahden kerran kurssi. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30€ + materiaalit. Mallit: pieni Hyrrä 38€, iso Hyrrä 42€ ja Pyörre 51€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

 

Himmelikurssi
Ke 24.11.
aloitukset klo 14 ja 18 Himmelit ovat jokaisen kodin kestosuosikkeja! Valmistetaan erilaisia himmeleitä oljesta, muovipilleistä tai lasipilleistä. Hinta: 15€ + materiaalit / jäsenhinta 10€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN KLO 14 TÄÄLLÄ

ILMOITTAUDU MUKAAN KLO 18 TÄÄLLÄ

 

Makrameekurssi
To 25.11.
aloitukset klo 14 ja 18 Makrameen suosio ei ota lannistuakseen! Osallistu kurssille ja opettele monipuolisen solmeilutekniikan salat ja valmista kotiin upea seinätekstiili, amppeli tai jokin muu toiveidesi mukainen tuote. Hinta 15€ + materiaalit / jäsenhinta 10€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Oulu

PERINNEKURSSI

Luotolainen Tikkurineule / korkealla tai matalalla kauluksella tai Tikkurineule lapselle

Ti 24.8.- ma 29.11. klo 16-19 Tiesithän, että aidon luotolaisen tikkurin neulonta on päässyt mukaan elävän perinnön aineettomaan kulttuurin kansalliseen luetteloon! Pohjois-Pohjanmaan Taitoyhdistyksen väelle on siksi suuri kunnia saada opettaa tikkurin neulontaa eri sukupolville lähiopetuksena sekä verkkoympäristössä. Kutsumme sinutkin mukaan kuulemaan ja oppimaan kuinka paljon on kortteli joustinneuletta, mikä merkitys rintakoristeen ”västäräkillä” on, kuinka hartiavirkkaukset saadaan kauniisti tehtyä, kuinka silmukat poimitaan tasaisesti hihoihin ja kuinka kaulus ja nappilistat valmistetaan. Kokoonnumme yhteensä viisi kertaa syksyn aikana aina maanantaisin klo 16-19. Ensimmäinen kokoontuminen on ti 24.8. klo 16-19 Oulun taitokeskuksessa. Seuraavat kokoontumiset: ma 20.9., ma 18.10., ma 1.11. ja ma 29.11. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta ja virkkauksesta. Hinta 75€ + materiaalit / jäsenhinta 75€ + materiaalit. Mallit: aikuisen tikkuri koot XXS-XL matalalla tai korkealla kauluksella 110€ tai lapsen tikkuri (koot 110-150 cm) 89€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

PERINNEKURSSI

Harjantekokurssi 

Pe 1.10. klo 16-20 – la 2.10. klo 10-15 Toteutamme toivekurssin Oulun taitokeskuksessa! Kurssilla opitaan harjansidontatekniikka ja valmistetaan eri käyttötarkoituksiin vaate-, juuri- ja pesuharjoja ja patasuteja erilaisista juurista ja kuiduista. Harjojen pohjana käytetään valmiita puuaihioita. Itse valmistetuilla muruharjoilla saa kätevästi lakaistua roskat pöydältä ja patasudit ovat erinomaisia mm. grillien ja valurautapannujen pesuun tai juuresharjaksi.  Kurssilla myös mahdollisuus kokeilla erilaisia sidontatyylejä. Kaikki tarvittavat materiaalit ja työvälineet löytyvät kurssilta, mukaasi tarvitset vain maukkaat eväät. Kahden päivän kurssi pidetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu. Hinta 50€ + materiaalit / jäsenhinta 45€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

PERINNEKURSSI

Kankaankutojan taidot -kurssi 

Ke 15.9.-ke 20.10. klo 17-20 Onko sinulla kangaspuut, mutta et oikein tiedä miten ne saisi kudontavalmiiksi? Onko kutominen tuttua, mutta muuten kangaspuiden ei? Kankaankutojan taidot -kurssilla opitaan mattoloimen suunnittelua, loimen luontia ja loimen rakentamista kangaspuihin. Työvaiheet tehdään pareittain tai kolmen hengen ryhmissä. Kurssin lopussa jokainen kurssilainen kutoo oman maton. Lähiopetusta on 20 tuntia, jonka lisäksi kurssiin kuuluu itsenäistä työskentelyä. Kurssin hinta sisältää kirjallisen materiaalin, ohjauksen ja loimen materiaalit, (hinta ei sisällä kudemateriaalia). Kokoontumiset keskiviikkoisin klo 17-20. Aloitus 15.9., jonka jälkeen kokoontumiset seuraavasti: ke 22.9., ke 29.9., ke 6.10., ke 13.10. ja ke 20.10. Lähiopetuskertoja on kuusi, jonka jälkeen varataan vielä kudonta-aika oman maton kutomiseen. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan osallistujille ennen kurssin alkua. Hinta 125€ / Jäsenhinta 115€

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

TAITOKURSSIT:

Syyskuu

Islantilaisneule

Ma 27.9. – ma 11.10. klo 16-19 Tule mukaan neulomaan islantilainen villapaita! Kokoonnumme yhteensä kolme kertaa maanantaisin klo 16-19. Ensimmäisellä kerralla valitsemme langat, luomme silmukat ja aloitamme neulonnan. Toisella kerralla hihojen neulontaa ja niiden yhdistämistä miehustaan. Viimeisellä kerralla kaarrokkeen neulontaa, lankojen päättelyä, neuleen viimeistelyä ja hoito-ohjeita. Kurssilla käytämme laadukasta norjalaista 100% villalankaa. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Hinta 45€ + lankojen materiaalikustannukset / jäsenhinta 40€ + lankojen materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Tuftattu Kotimetsä-tyyny

To 30.9. klo 16-20 – la 2.10. klo 10-15 Tuftaa pieni pala metsää kotiisi! Tekemisen Iloa-malliston uutuustyyny Kotimetsä ihastuttaa kauniilla luontoaiheellaan. Kurssilla valmistetaan 50 x 50 cm-kokoinen tyyny tuftaamalla. Kurssin kesto kaksi päivää, yhteensä 11 h lähiopetusta + itsenäistä työskentelyä. Hinta 79€ / jäsenhinta 74€ (hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit yhteen tyynyyn).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Lokakuu

Hyrrä ja Pyörre -valaisimet

To 7.10. klo 16-20- la 9.10. klo 10-15 Hyrrä ja Pyörre ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen kauniin valon ja varjon leikin. Valaisinvarjot punotaan Raffia -niinellä. Työ ei vaadi erikoisosaamista, ainoastaan hieman sorminäppäryyttä ja leppoisaa mieltä. Kahden kerran kurssi. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30€ + materiaalit. Mallit: pieni Hyrrä 38€, iso Hyrrä 42€ ja Pyörre 51€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Hexagon-korit

To 14.10. klo 16-20 Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme nahkakahvallisen säilytyskorin (halk. noin 38 cm) tai matalahkon leipäkorin (halk. noin 30 cm) rottingista. Korit valmistetaan 100% luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Hinta 20€ / jäsenhinta 15€ + materiaalit. Mallit: säilytyskori 39€ ja leipäkori 30€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Makramee-seinätekstiilit

To 21.10. klo 16-20 ja la 23.10. klo 10-15 Sisusta kotiasi upeilla solmeilluilla seinätekstiileillä! Valitse mielestäsi upein malli ja sisustukseesi sopivin väri ensimmäisellä kurssikerralla. Kahden kerran kurssi, yhteensä 11 lähiopetustuntia. Kurssilla opit tavallisimmin käytetyt solmut, kuten leivonpääsolmu, kohosolmu, kaksoistasosolmu ja tasosolmu. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30 + materiaalit. Seinätekstiilien mallien materiaalikustannukset alkaen 20€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Tuftatut pehmoeläimet

SONY DSC

To 28.10. klo 16-20 – la 29.10. klo 10-15 Tämä on kurssi sinulle, joka haluat oppia tuftaamaan muutakin kuin tauluja ja tyynyjä! Suunnittele oma pehmoeläimesi tai valitse valmiista malleistamme: Kisu, Nalle tai Pupu. Eläimen enimmäiskorkeus 43 cm. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tuftauksesta. Kurssi järjestetään kahtena päivänä. Kurssiin sisältyy itsenäistä työskentelyä. Hinta 69€ / jäsenhinta 64€ (hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit yhteen eläimeen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Marraskuu

Makramee -ikkuna-/seinäkranssi

To 4.11. klo 16-20 Daalia on kaunis pitsimäinen ja herkkä ikkuna-/seinäkranssi, joka valmistuu solmeilemalla. Valmis työ on halkaisijaltaan 39 cm. Valittavanasi on useita värejä. Hinta 39€ / jäsenhinta 35€ (hinnat sis. opetuksen ja materiaalit yhteen koristeeseen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaneuleen neulontakurssi

Ma 8.-22.11. klo 16-19 Uutuuskurssi! Osallistu kurssille, jonka aikana opit kuinka neulotaan lämmittävä neule saumattomasti ylhäältä alas! Kaunis kaksivärinen kaarrokeneule neulotaan suomalaisen lampaan villasta kauluksesta helmaan ja se sopii yhtä hyvin miehelle kuin naisellekin. Kaarrokkeen kuvio on saanut innoituksensa Pohjois-Pohjanmaan lapasten kuvioneuleesta. Kurssimateriaalina Pohjois-Pohjanmaan neuleen tarvikepaketti. Ensimmäisellä kerralla ohjeen läpikäyntiä, silmukoiden luontia ja kaarrokkeen neulonnan aloitus. Toisella kerralla erotamme hihat miehustasta ja jatkamme miehustan neulontaa. Viimeisellä kerralla hihojen neulontaa, neuleen viimeistelyä ja hoito-ohjeita. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Hinta 55€ + materiaalikustannukset / jäsenhinta 50€ + materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Hyrrä ja Pyörre -valaisimet

To 18.11. klo 16-20- la 20.11. klo 10-15 Hyrrä ja Pyörre ovat kattovalaisimia, jotka luovat ympärilleen kauniin valon ja varjon leikin. Valaisinvarjot punotaan Raffia -niinellä. Työ ei vaadi erikoisosaamista, ainoastaan hieman sorminäppäryyttä ja leppoisaa mieltä. Kahden kerran kurssi. Hinta 35€ + materiaalit / jäsenhinta 30€+ materiaalit. Mallit: pieni Hyrrä 38€, iso Hyrrä 42€ ja Pyörre 51€.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Himmelikurssi
Su 28.11.
  klo 11-16 Himmelit ovat jokaisen kodin kestosuosikkeja! Valmistetaan erilaisia himmeleitä oljesta, muovipilleistä tai lasipilleistä. Hinta: 25€ + materiaalit / jäsenhinta 20€ + materiaalit.

ILMOITTAUDU MUKAAN KLO TÄÄLLÄ

 

Joulukuu

Tuftatut pehmoeläimet

To 2.12. klo 16-20 – la 4.12. klo 10-15 Tämä on kurssi sinulle, joka haluat oppia tuftaamaan muutakin kuin tauluja ja tyynyjä! Suunnittele oma pehmoeläimesi tai valitse valmiista malleistamme: Kisu, Nalle tai Pupu. Eläimen enimmäiskorkeus 43 cm. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tuftauksesta. Kurssi järjestetään kahtena päivänä. Kurssiin sisältyy itsenäistä työskentelyä. Hinta 69€ / jäsenhinta 64€ (hinnat sisältävät opetuksen ja materiaalit yhteen eläimeen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Neulo luotolaisasusteita pukinkonttiin!

Ti 7.12. – to 16.12 klo 16-19 Neulotaan yhdessä Luotsisukat, -lapaset tai pipo! Tai miksi ei kaikki? Osallistu neulontakurssille, jonka aikana ehdit valmistaa yhden tai useamman asusteen itselle, ystävälle tai perheenjäsenelle vaikkapa pukinkonttiin! Samalla opit kuinka intialainen peukalo ja sukan kantapää neulotaan. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta. Kurssin hintaan sisältyy ohjeet Luotsisukkiin, -lapasiin ja -pipoon ja kurssin ohjaus. Neljän kerran kurssi, yhteensä 12 lähiopetustuntia + itsenäistä työskentelyä. Kokoontumiset: Ti 7.12., to 9.12., ma 13.12. ja to 16.12. klo 16-19. Hinta 40€ + lankojen materiaalikustannukset / jäsenhinta 35€ + lankojen materiaalikustannukset.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ

Makramee -ikkuna-/seinäkranssi

La 11.12. klo 10-15 Daalia on kaunis pitsimäinen ja herkkä ikkuna-/seinäkranssi, joka valmistuu solmeilemalla. Valmis työ on halkaisijaltaan 39 cm. Valittavanasi on useita värejä. Hinta 39€ / jäsenhinta 35€ (hinnat sis. opetuksen ja materiaalit yhteen koristeeseen).

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ