Kurssit

OULUN JA KUUSAMON TAITOKESKUSTEN RAJOITUKSET AIKUISTEN JA LASTEN HARRASTUSTOIMINNASSA OVAT VOIMASSA MA 28.3.2021 SAAKKA.

LUE LISÄÄ OULUN KAUPUNGIN KORONARAJOITUKSISTA TÄÄLLÄ

LUE LISÄÄ KUUSAMON KAUPUNGIN KORONARAJOITUKSISTA TÄÄLLÄ

 

KURSSIT OULUSSA                                            

VIRKKAUSKOULU Ti 6.- ti 20.4. klo 16-20 Mitä tehdä kun virkkaus ei onnistu tai ohjeen teksti ja lyhenteet eivät ”aukea”? Kolmen kerran peruskurssilla opetellaan mitä tarkoittaa mm virkkauslyhenteet kjs, ks, krs, p, pp, ps ja harjoitellaan virkkauksen perussilmukoita. Luetaan virkkausohjetta ja valmistetaan 40 x 40 cm pyyheliina. Kokoontumiset tiistaisin klo 16-20 seuraavasti: ti 6.4., ti 13.4. ja ti 20.4.
Hinta: 35€ + materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan / jäsenhinta 30€ + materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan.                                                                                          
TUFTAAMALLA MAALATUT TAULUT To 8.4. klo 16-20 Maalaa taulu lankojen avulla! Kurssilla valmistetaan taulu, jonka aiheen päätät itse. Tuo mukanasi malli tai valitse valmiista malleistamme mieluisin. Käytä herkullisen lankahyllyn lankojen värejä villisti tai hillitysti; kaikki on mahdollista. Valitse joko pyöreä tai nelikulmainen kehys. Kurssilla käytämme suosittua Oxfordin kehittämää tuftausneulaa.
Hinta: 20€ + materiaalit alk. 38€/ jäsenhinta 15€ + materiaalit alk. 38€.                                              
HEXAGONKORIN PUNONTAKURSSI La 10.4. klo 10-14Tule mukaan opettelemaan rottinkipunontaa! Rottinkipunonta on hauskaa ja rentouttavaa puuhaa. Perinteisen korinpohjan sijaan opettelemme kurssilla hexagon -punontaa. Valitse kahdesta mallista. Hinta: 20€ + materiaalit 89€ / jäsenhinta 15€ + materiaalit 38€.
RYIJYKURSSI Ma 12.4. klo 16-20 – la 17.4. klo 10-14 Onko miniryijy kevään trendikkäin seinätekstiili? Tällä kurssilla opit kuinka ompelet ryijysolmun, kuinka ryijypohja esikäsitellään ja langat sekoitetaan. Valmistetaan Tanka -ryijy. Valitse kuudesta eri värivaihtoehdosta. Kahden kerran kurssi.
Hinta: 55€ / jäsenhinta 50€ (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen ja materiaalit).
TUFTATTU TYYNY TAI -PEHMOELÄIN To 22. 4. klo 16-20 – la 24.4. klo 10-15 Tuftaus tai Punch Needle tekniikkana on pikainen ja helppo ja sopii yhtä hyvin vasta-alkajalle kuin taitavalle tekijällekin. Kurssilla voit itse suunnitella oman kuvion tyynyyn tai käyttää valmiita mallejamme ja valmistaa arvokkaan, näyttävän työn nopeasti. Valitse lankojen värit herkullisesta lankahyllystä ja toteuta työ tuftauskehikon ja kätevän Oxford tuftausneulan avulla. Kahden kerran kurssi. Ensimmäisellä kurssikerralla to 22.4. aloitetaan tuftaus, jota jatketaan itsenäisesti. Toisella kerralla la 24.4. tyynyn tai pehmoeläimen ompelua ja viimeistelyä.
Hinta: 35€ + materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan / jäsenhinta 30€ + materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan.                                                                                                                                                                                                                            
MAKRAMEE-SEINÄTEKSTIILIT To 6.5. klo 16-20 – la 8.5. klo 10-15 Valittavanasi on useita eri malleja, jotka ovat esillä Oulun Taitokeskuksessa keväkauden ajan. Kerro väritoiveesi ilmoittautumisen yhteydessä. Kahden kerran kurssi.
Hinta: 20€ + materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan / jäsenhinta 15€ + materiaalimaksu käytettyjen materiaalien mukaan.
PURKKIVÄRJÄYS La 15.5. klo 10-13 Kerää talteen puna- ja keltasipulinkuoret, avokadon kivet ja kuoret ja/tai käytä mausteita ja kasviksia hauskasti lankojen värjäysprosessissa. Saat ennakkoon ohjeet tarvittavista värjäysaineista.
Hinta: 40€ / jäsenhinta 35€ (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen, langat ja värjäykseen tarvittavat välineet).
HEXAGONKORIN PUNONTAKURSSI La 22.5. klo 10-14 Tule mukaan opettelemaan rottinkipunontaa! Rottinkipunonta on hauskaa ja rentouttavaa puuhaa. Perinteisen korinpohjan sijaan opettelemme kurssilla hexagon -punontaa. Valitse kahdesta mallista ja kahdesta väristä.
Hinta: 20€ + materiaalit 38€ / jäsenhinta 15€ + materiaalit 38€.
PURKKIVÄRJÄYS La 29.5. klo 10-13 Täytä purkki langalla ja kasveilla tai mausteilla ja anna niiden vaikuttaa – tämän kurssin vaikein vaihe on odottaa, että näkee lopputuloksen… Kerää talteen puna- ja keltasipulinkuoret, avokadon kivet ja kuoret ja/tai käytä mausteita ja kasviksia hauskasti lankojen värjäysprosessissa. Saat ennakkoon ohjeet tarvittavista värjäysaineista. 
Hinta: 40€ / jäsenhinta 35€ (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen, langat ja värjäykseen tarvittavat välineet).
VELHOMAAILMA KÄDENTAITOLEIRI 8-12 -VUOTIAILLE Leirin aikana tehdään erilaisia käsitöitä liittyen Tylypahkan tarinoihin ja sanalla harjoitellaan monipuolisesti kädentaitoja. Leirin ajankohta ma 7.- pe 11.6.2021 kokoontumiset päivittäin klo 10-14 Oulun Taitokeskuksessa.
Hinta: 100€ (sisältää leirin ohjauksen ja leirillä käytettävät materiaalit).