Kurssit

Luovaa tekemistä kädentaitojen parissa! Monelle kiireiselle ihmiselle käsillä tekeminen on tapa rentoutua ja voi olla lukuisista harrastuksista se kaikista rakkain. Käsityöaktiivit kertovat, että käsitöiden tekeminen rentouttaa, tyhjentää pään ajatuksista ja on parhaimmillaan lähes meditatiivinen kokemus.

Virkkaaminen, neulominen, kirjominen, kudonta, maalaaminen kokoavat taitokursseilla useat sukupolvet yhteen, ja näillä kursseilla on mahdollista oppia jokin uusi kädentaitotekniikka tai kerrata jo jotain opittua. Tämän syksyn monipuolisen kurssitarjonnan myötä tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua sekä kotimaisiin että ulkomaisiin käsitöihin kirjonnan, kudonnan ja ompelun kautta.

Kurssit Oulussa Kurssit Kuusamossa


Oulu

Taitokurssit lokakuu 2018 - Oulu

 • Hopeatyön perusteet, la 13.10. – la 10.11. klo 10–15

  Kurssilla valmistat koruja perinteisin käsityömenetelmin. Tekniikoihin kuuluu sahaus, taonta, veivaaminen, filssaaminen, punominen ja juottaminen. Suunnittele omat yksilölliset korusi ammattilaisen ohjeistamana. Kolmen kerran kurssi/yht. 15 tuntia. Kurssin ohjaus Annukka Pitkänen. Hinta: 80€/jäsenhinta 75€ + materiaalit käytön mukaan. Kurssi täynnä – ilmoittaudu varapaikalle.

 • Kirjottu Rakkaus, to 25.10. ja to 8.11. klo 15–18

  Kirjo kauneimmat muistosi kankaalle. Tuo valokuva tai vaikka lapsen piirustus mukaasi ensimmäisellä kerralla, siirrämme kuvan kankaalle ja lisäämme kuvaan kirjonnan avulla yksityiskohtia ja tunnelmaa. Kahden kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 40€/jäsenhinta 35€  + materiaalit alk. 10€.

Taitokurssit marraskuu 2018 - Oulu

 • Yhdistetyt Hopealusikkakoru-/Muinaiskorukurssi to 29.11. klo 15-19

  Hopealusikkakorukurssi:

  Kerää laatikoista ja piirongeista kaikki tarpeettomat hopeiset lusikat ja anna niille uusi elämä korun muodossa! Tässä työpajassa jokainen voi käyttää omaa luovuuttaan ja tehdä juuri omannäköisiä koruja itselleen tai lahjaksi. Työstettävät lusikat on toimitettava Taitokeskus Ouluun, viikkoa ennen kurssin ajankohtaa esikäsittelyä varten. Enintään 5 lusikkaa/osallistuja. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Kurssin ohjaaja Annukka Pitkänen. Hinta: 35€/jäsenhinta 30€ + materiaalit alk. 15€.

  Muinaiskorukurssi:

  Hopealangasta voi punoa monenlaisia ketjuja. Tässä työpajassa tutustutaan perinteisten käsityötapojen mukaisiin menetelmiin ja punotaan muinaisketjupunonnalla ranneketju tai korvakorut. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta 35€/jäsenhinta 30€ + materiaalit alk. 15€.

 • Lasiamppeli valolle tai kasville, to 1.11. klo 15–18

  Valmista makrameeamppeli kirkkaalle lasiselle pallokulholle. Sujauta kulhoon ilmakasveja tai led-valosarja. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€/jäsenhinta 15€ + materiaalit 18€.

 • Suomalainen Sashiko, to 15.11. ja to 22.11. klo 15–19

  Sashiko-kirjonta on vanha japanilainen työtapa, jossa kaksi kangaskerrosta liitetään yhteen lyhyillä etupistoilla. Suunnittele oma kuviosi tai käytä valmista mallia. Kahden kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 40€/jäsenhinta 35€  + materiaalit alk. 10€.

 • Lasihimmeli, la 24.11. klo 10–14 tai su 25.11. klo 12–16

  Himmelin valmistaminen voi parhaimmillaan olla rauhoittavaa ja meditatiivista! Tule mukaan tälle rentouttavalle kurssille, jolla voit valmistaa upeat lasiset himmelit jouluksi omaan  kotiin tai lahjaksi ystäville. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€/jäsenhinta 15€  + materiaalit alk. 10€. Molempien päivien kurssit täynnä – ilmoittaudu varapaikalle.

Taitokurssit joulukuu 2018 - Oulu

 • Hopealusikkakoru, la 1.12. klo 10–14

  Kerää laatikoista ja piirongeista kaikki tarpeettomat hopeiset lusikat ja anna niille uusi elämä korun muodossa! Tässä työpajassa jokainen voi käyttää omaa luovuuttaan ja tehdä juuri omannäköisiä koruja itselleen tai lahjaksi. Työstettävät lusikat on toimitettava Taitokeskus Ouluun, viikkoa ennen kurssin ajankohtaa esikäsittelyä varten. Enintään 5 lusikkaa/osallistuja. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Kurssin ohjaaja Annukka Pitkänen. Hinta: 35€/jäsenhinta 30€ + materiaalit alk. 15€. Kurssi täynnä – Ilmoittaudu varapaikalle.

 • Kirjottu Rakkaus, la 8.12. ja la 15.12. klo 10–14

  Kirjo kauneimmat muistosi kankaalle. Tuo valokuva tai vaikka lapsen piirustus mukaasi ensimmäisellä kerralla, siirrämme kuvan kankaalle ja lisäämme kuvaan kirjonnan avulla yksityiskohtia ja tunnelmaa. Kahden kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 40€/jäsenhinta 35€  + materiaalit alk. 10€.

 • Lasihimmeli, to 13.12. klo 15–19

  Himmelin valmistaminen voi parhaimmillaan olla rauhoittavaa ja meditatiivista! Tule mukaan tälle rentouttavalle kurssille, jolla voit valmistaa upeat lasiset himmelit jouluksi omaan  kotiin tai lahjaksi ystäville. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€/jäsenhinta 15€  + materiaalit alk. 15€.

 • Joulupajaviikko, ma 17.–to 20.12. aloitukset päivittäin klo 12 ja 15

  Kirjontaa minikehyksessä, lasiamppelin ja lasihimmelin valmistusta. Ei ennakkoilmoittautumista. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Tarvikepaketin hinnalla.


Kuusamo

Taitokurssit lokakuu 2018 - Kuusamo

Taitokurssit marraskuu 2018 - Kuusamo