Kurssit

Luovaa tekemistä kädentaitojen parissa! Monelle kiireiselle ihmiselle käsillä tekeminen on tapa rentoutua ja voi olla lukuisista harrastuksista se kaikista rakkain. Käsityöaktiivit kertovat, että käsitöiden tekeminen rentouttaa, tyhjentää pään ajatuksista ja on parhaimmillaan lähes meditatiivinen kokemus.

Virkkaaminen, neulominen, kirjominen, kudonta, maalaaminen kokoavat taitokursseilla useat sukupolvet yhteen, ja näillä kursseilla on mahdollista oppia jokin uusi kädentaitotekniikka tai kerrata jo jotain opittua. Tämän syksyn monipuolisen kurssitarjonnan myötä tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua sekä kotimaisiin että ulkomaisiin käsitöihin kirjonnan, kudonnan ja ompelun kautta.

Kurssit Oulussa Kurssit Kuusamossa


Oulu

Taitokurssit syyskuu 2018 - Oulu

 • Kirjottu Kassi, to 13.9., to 20.9. ja to 27.9. klo 15–18

  Kirjo kassi kierrätyshuovalle. Käytä kirjontaan valmista mallia tai suunnittele kuvio itse. Kurssin aikana opit kirjomaan solmupistoja, laakapistoja, varsipistoja ja jälkipistoja. Kolmen kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 45€/jäsenhinta 40€ + materiaalit alk. 10€.

 • Pipojen Ompelupaja, la 22.9. klo 10–14

  Osallistu “Ihan Pipona Päivän” -ompelupajaan, jossa valmistat pipon itsellesi tai koko perheelle! Pipon kaava kuuluu kurssin hintaan. Kankaat Taito Shopin Roo POP UP:ista! Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 18€/jäsenhinta 15€ + materiaalit käytön mukaan.

 • Lastenvaatteiden ompelun peruskurssi, la 29.9 klo 10–15 ja su 30.9. klo 12–17

  Roo POP UP -myynnin yhteydessä järjestettävä ompelukurssi. Käytämme peruskaavoja. Ei kaavojen muokkausta. Kaavat kuuluvat kurssin hintaan. Kurssilla saat kaavat lasten paitaan, housuihin ja mekkoon. Viikonloppukurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 45€/jäsenhinta 40€ + materiaalit käytön mukaan.

Taitokurssit lokakuu 2018 - Oulu

 • Sukkalankkukurssi, la 6.10. klo 10–14 ja to 11.10. klo 15–19

  Tämä on todella hauskaa puuhaa. Maalaa valkoinen neuloskappale haluamallasi kuviolla tai kirjoita salainen viesti, käsittele värit pysyviksi. Kuivaa neulos, pura langaksi ja neulo sukat, lapaset tai huivi. Kahden kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 40€/jäsenhinta 35€  + materiaalit alk. 10€.

 • Hopeatyön perusteet, la 13.10. – la 10.11. klo 10–15

  Kurssilla valmistat koruja perinteisin käsityömenetelmin. Tekniikoihin kuuluu sahaus, taonta, veivaaminen, filssaaminen, punominen ja juottaminen. Suunnittele omat yksilölliset korusi ammattilaisen ohjeistamana. Kolmen kerran kurssi/yht. 15 tuntia. Kurssin ohjaus Annukka Pitkänen. Hinta: 80€/jäsenhinta 75€ + materiaalit käytön mukaan.

 • Makramee sisustuksessa to 18.10. klo 15–19

  Pientä tai suurta, värikästä tai hillittyä. Makramee-solmeilussa kaikki käy! Kurssilla voit valmistaa erikokoisia seinätekstiilejä, amppeleita tai muita seinä- tai kattokoristeita. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Malli- ja väritoiveet ilmoittautumisen yhteydessä. Hinta: 20€/jäsenhinta 15€  + materiaalit alk. 15€

 • Kirjottu Rakkaus, to 25.10. ja to 8.11. klo 15–18

  Kirjo kauneimmat muistosi kankaalle. Tuo valokuva tai vaikka lapsen piirustus mukaasi ensimmäisellä kerralla, siirrämme kuvan kankaalle ja lisäämme kuvaan kirjonnan avulla yksityiskohtia ja tunnelmaa. Kahden kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 40€/jäsenhinta 35€  + materiaalit alk. 10€.

Taitokurssit marraskuu 2018 - Oulu

Taitokurssit joulukuu 2018 - Oulu

 • Hopealusikkakoru, la 1.12. klo 10–14

  Kerää laatikoista ja piirongeista kaikki tarpeettomat hopeiset lusikat ja anna niille uusi elämä korun muodossa! Tässä työpajassa jokainen voi käyttää omaa luovuuttaan ja tehdä juuri omannäköisiä koruja itselleen tai lahjaksi. Työstettävät lusikat on toimitettava Taitokeskus Ouluun, viikkoa ennen kurssin ajankohtaa esikäsittelyä varten. Enintään 5 lusikkaa/osallistuja. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Kurssin ohjaaja Annukka Pitkänen. Hinta: 35€/jäsenhinta 30€ + materiaalit alk. 15€.

 • Kirjottu Rakkaus, la 8.12. ja la 15.12. klo 10–14

  Kirjo kauneimmat muistosi kankaalle. Tuo valokuva tai vaikka lapsen piirustus mukaasi ensimmäisellä kerralla, siirrämme kuvan kankaalle ja lisäämme kuvaan kirjonnan avulla yksityiskohtia ja tunnelmaa. Kahden kerran kurssi. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 40€/jäsenhinta 35€  + materiaalit alk. 10€.

 • Lasihimmeli, to 13.12. klo 15–19

  Himmelin valmistaminen voi parhaimmillaan olla rauhoittavaa ja meditatiivista! Tule mukaan tälle rentouttavalle kurssille, jolla voit valmistaa upeat lasiset himmelit jouluksi omaan  kotiin tai lahjaksi ystäville. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Hinta: 20€/jäsenhinta 15€  + materiaalit alk. 15€.

 • Joulupajaviikko, ma 17.–to 20.12. aloitukset päivittäin klo 12 ja 15

  Kirjontaa minikehyksessä, lasiamppelin ja lasihimmelin valmistusta. Ei ennakkoilmoittautumista. Sopii sekä aloittelijoille että osaajille. Tarvikepaketin hinnalla.


Kuusamo

Taitokurssit lokakuu 2018 - Kuusamo

Taitokurssit marraskuu 2018 - Kuusamo