Kurssit

PERINNEKÄSITÖITÄ JA TEKEMISEN ILOA! Käsillä tekeminen auttaa mieltä keskittymään, rauhoittumaan ja pysähtymään hetkeksi arjen keskellä ja voi olla jopa meditatiivinen kokemus. Yhdessä tekeminen hyvässä seurassa on lisäksi mieltä kohottavaa ja rentouttavaa. Kevään kurssitarjottimemme on jälleen katettu monipuolisilla perinteisillä ja uusilla kädentaitokursseilla. Kutsumme Sinut mukaan toimintaamme innostumaan, onnistumaan ja ennen kaikkea iloitsemaan käsin tekemisestä ja uuden oppimisesta!

Verkkokurssit

Kurssit järjestetään Zoom-alustan välityksellä.

Haaveiletko perinteisen luotolaisen tikkurin neulomisesta tai tuftatun työn tekemisestä muttet ole uskaltanut vielä itsenäisesti tarttua neulepuikkoihin tai tuftausneulaan? Nyt pääset tutustumaan elävään kulttuuriperintöömme ja kehittämään taitojasi ja onnistumaan ohjaajan avustuksella, kotisohvalla!

Tuftatut taulut -verkkokurssi Zoomissa
Ma 28.3. klo 18–20.15
Osallistu tuftauskurssille omassa rauhassa kotonasi! Tuftaus on trendikäs ja mielenkiintoinen tekniikka, jonka avulla ikään kuin maalataan tauluja langoilla erikoisneulalla kankaalle. Neulan käyttö on helppoa, kun vain tietää muutamat niksit, joiden avulla onnistuminen on takuuvarmaa! Ilmoittaudu mukaan opettelemaan tuftauksen alkeet ammattitaitoisen opettajan ohjauksessa. Valitse ilmoittautumisvaiheessa haluamasi tarvikepaketti tai yksittäiset tarvikkeet useasta vaihtoehdosta.
Hinta 58 €/ jäsenhinta 53 € (sisältää materiaalit).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Luotolaisen tikkurin neulonnan -verkkokurssi Zoomissa
Ti 29.3. klo 18–20 – ti 2.8. klo 18-20
Haaveiletko perinteisen kalastajaneuleen, luotolaisen tikkurin neulomisesta, muttet ole uskaltanut vielä itsenäisesti tarttua puikkoihin? Nyt pääset tutustumaan elävään kulttuuriperintöömme ja kehittämään taitojasi ja onnistumaan ohjaajan avustuksella, kotisohvalla! Verkkokurssi sopii sinulle, joka hallitset neulonnan ja virkkauksen perustaidot: silmukoiden luomisen, oikean ja nurjan silmukan sekä virkkauksen piilosilmukan. Luotolainen tikkuri -verkkokurssillamme saat tarvikepaketin halutessasi suoraan kotiisi, pääset tutustumaan perinneneuleen historiaan, löydät oikean koon tarpeisiisi ja saat ohjausta haastavissa tilanteissa. Ja kaikki tämä mukavassa porukassa! Ilmoittautumisvaiheessa valitset haluamasi värisävyn kolmesta vaihtoehdosta. Lähetämme sinulle tarvikkeet ja ohjeet, voit valita neulotko tikkurin korkealla vaiko matalalla kauluksella. Kurssikerrat: ti 29.3., ti 26.4., ti 24.5., ti 21.6. ja ti 2.8.
Hinta 169 € / jäsenhinta 164 €
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kainuu

Huhtikuun kurssit Kainuun Opistolla

Kainuun Käsityökimara La 9.4. klo 10-16 – su 10.4. 2022 kl 10–16
Kainuun Opiston ja Taito Pohjois-Pohjanmaa ry:n yhteinen tapahtuma. Luvassa on kättentöiden ja käsitöiden myyntinäyttelyä, työpajoja ja työnäytöksiä, käsityöaiheisia luentoja, lapsille omaa ohjelmaa, teatteria ja musiikkia, unohtamatta hyvää ruokapalvelua. Lisää tieota tapahtuman sisällöstä lähempänä tapahtumaa taitopohjoispohjanmaa.fi -verkkosivuilla. Tapahtuman paikka: Kainuun Opisto, Tahvintie 4, Mieslahti

Hexagon-korin punontakurssi Kainuussa la 9.4. klo 12–16
Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme kahvallisia säilytyskoreja rottingista. Korit valmistetaan 100 % luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla.
Hinta 59 € / jäsenhinta 54 € (sisältää materiaalit).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kuva: Hailuotoseura
Kuva: Hailuotoseura

Tikkuröijypiiri Kainussa su 10.4. klo 12–14
Suuren suosion saavuttanut tikkuröijy / Luotolainen tikkuri –kalastajaneule sisältää paljon hienoja, muista neuleista poikkeavia yksityiskohtia. Nappaa mukaasi keskeneräinen käsityösi ja tule kuulemaan Hailuodon saaren perinneneuleen tarinaa. Kokoonnumme Kainuun Opistolla, osoitteessa Tahvintie 4, Mieslahti.
Ei ilmoittautumista. Maksuton tapahtuma.

Kesäkuun kurssit Kainuun Opistolla

Kehräysretriitti Kainuun Opistolla la 18.6. klo 10-18 – su 19.6. klo 10-15
Vietä ihanan rentouttava viikonloppu kehräyksen parissa! Viikonlopun aikana opit kehräämään lankaa erilaisista materiaaleista tai syventämään aiemmin oppimiasi kehräystaitoja.  Toisiimme tutustumisen lomassa tutustumme myös kehräyksen historiaan ja erilaisiin kehräysvälineisiin sekä -materiaaleihin. Retriitti järjestetään luonnonkauniin Kainuun maisemissa Kainuun Opistolla, Mieslahdessa.
Hinta: 70 €, lisäksi mahdolliset materiaalit ja yöpyminen (ei jäsenalennusta).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Oulun taitokeskus

Kevään perinnekurssit Oulun taitokeskuksessa

Tammikuu

Korsnäsin perinneneuleen neulontakurssi
Ma 24.1.- ma 16.5. klo 16–19
Ainutlaatuinen ja näyttävä neule, jonka pinta rakentuu virkatuista ja neulotuista osista. Virkkauksen ja neuleen yhdistäminen samaan villapaitaan, runsaat kuviot ja kirkkaat värit ovat tyypillisiä Korsnäsin paidalle. Värien rohkea käyttö ja mielikuvitukselliset kansanomaiset virkatut kuviot tekevät neuleesta juhlallisen. Viiden kerran kurssilla opitaan, kuinka paita rakentuu lähiopetuksen lisäksi itsenäisenä työskentelynä. Ensimmäisellä kurssikerralla ma 24.1. virkataan mallitilkku, jonka jälkeen aloitetaan varsinainen työ. Seuraavat kokoontumiset: ma 14.2., ma 21.3., ma 25.4. ja ma 16.5.2022. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta ja virkkauksesta.
Hinta 75 € + materiaalit / jäsenhinta 70 € + materiaalit.  Materiaalikustannukset aikuisen koot S-XL noin 130 €-170 €.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Luotolaisen tikkurin neulontakurssi
Ma 31.1. klo 16-19 – ma 2.5. klo 16–19
Aidon luotolaisen tikkurin tunnusmerkit ovat kortteli joustinneuletta, västäräkki, hartiakiila, nappilista, kainalo- ja kyynärpääkavennukset! Lisäksi se neulotaan aina suomalaisen lampaan villalangasta! Jo perinteeksi muodostuneet kurssimme järjestetään lähiopetuksen lisäksi myös verkossa. Kokoonnumme lähiopetuksessa yhteensä viisi kertaa syksyn aikana aina maanantaisin klo 16–19. Ensimmäinen kokoontuminen on ma 31.1. Oulun taitokeskuksessa, jolloin neulomme mallitilkun, luomme silmukat tikkurin miehustaan ja aloitamme neulonnan. Seuraavat kokoontumiset: ma 21.2., ma 14.3., ma 4.4. ja ma 2.5.2022. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta ja virkkauksesta.
Hinta 75 € + materiaalit / jäsenhinta 75 € + materiaalit. Mallit: aikuisen tikkuri koot XXS-XXL matalalla tai korkealla kauluksella 110 € tai lapsen tikkuri (koot 110–150 cm) 89 €.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Tammikuu

Kankaankutojan taidot- päiväkurssi ti 1.2. klo 10-13 – ti 8.3. klo 10–13
Onko sinulla kangaspuut, mutta et oikein tiedä miten ne saisi kudontavalmiiksi? Onko kudonta tuttua, mutta muuten kangaspuiden toiminta ei? Kankaankutoja taidot-kurssilla opitaan mattoloimen suunnittelua, loimen luontia ja loimen rakentamista kangaspuihin. Työvaiheet tehdään pareittain tai kolmen hengen ryhmissä. Kurssin loputtua jokainen kurssilainen kutoo oman maton (torstaihin 7.4. mennessä). Lähiopetusta on 24 oppituntia, minkä lisäksi kurssiin kuuluu itsenäistä työskentelyä. Kurssin hinta sisältää kirjallisen materiaalin ja ohjauksen (ei loimen ja kuteen materiaaleja, eikä kudonnan päivämaksuja).  Lähiopetuskertoja on kuusi, minkä jälkeen varataan vielä kudonta-aika oman maton kutomiseen.  Lähiopetuskerrat ovat tiistaisin 1.2., 8.2., 15.2., 22.2., 1.3. ja 8.3. klo 10–13. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan osallistujille ennen kurssin alkua. Max. osallistujamäärä 10 hlöä.
Hinta 125 € / jäsenhinta 115 €.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Parkkinahkakurssi la 5.2. klo 10–15
Tutustutaan kasviparkitun nahan ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin muutaman harjoitustyön kautta. Opitaan mm. leikkaamaan, pakottamaan ja ompelemaan nahkaa. Kurssilla voi valmistaa avaimenperän ja korttikotelon pankkikortille. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Maaliskuu

Parkkinahkakurssi ke 2.3. klo 16–20
Tutustutaan kasviparkitun nahan ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin muutaman harjoitustyön kautta. Opitaan mm. leikkaamaan, pakottamaan ja ompelemaan nahkaa. Kurssilla voi valmistaa avaimenperän ja korttikotelon pankkikortille.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Harjansidontakurssi pe 25.3. klo 16–20-la 26.3. klo 10–15
Kurssilla tutustutaan harjansidontatekniikkaan käytännön kautta. Kahden kurssikerran aikana opit, mitkä materiaalit parhaiten soveltuvat kestävän harjan valmistukseen. Patasudit, juuriharjat, vaate- ja muruharjat valmistetaan käyttäen valmiita puuaihioita. Kaikki tarvittavat kurssimateriaalit löytyvät kurssilta – mukaasi tarvitset vain maukkaat eväät. Tarjoamme kahvin ja teen kurssipäivinä. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 50 € + materiaalit / jäsenhinta 45 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Huhtikuu

Viikonloppu kutomossa -kudontakurssi pe 8.- su 10.4.
Tule mukaan nauttimaan viikonlopusta kudonnan parissa, vaikkapa yhdessä ystäväsi kanssa, upean vanhan puutalon kutomossa pe 8.– su 10.4. Kurssilla pääset valmistamaan oman mattosi. Saat koko viikonlopuksi käyttöösi kangaspuut, joissa on kudontavalmiina palttinasidoksinen mattoloimi. Myymälän materiaalivalikoimista voit poimia omat lempivärisi kudottavaan mattoon. Käytössäsi on ohjaaja, joka auttaa sinua maton suunnittelun aloituksesta maton viimeistelyyn saakka. Kurssi sopii aloittelijoille. Kurssin aloitus on perjantaina klo 16–19, jolloin valitsemme materiaalit, suunnittelemme mattoa ja aloitamme kudonnan. Voit kutoa Taitokeskuksessa omien aikataulujesi mukaan, voit tulla aamuvarhain tai ilta-aikaan. Ohjaaja on paikalla lauantaina klo 10–12 sekä sunnuntaina klo 13–17. Mattojen irrotus on sunnuntaina klo 17 mennessä. Toivomme, että olet paikalla yhtä aikaa ohjaajan kanssa ainakin kurssin aloituksessa perjantaina. Max osallistujamäärä 6 hlöä.
Hinta 160 €, jäsenhinta 140€ (sisältää materiaalit max 3 metrin mattoon ja ohjauksen).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Toukokuu

Kaislanpunontakurssi pe 6.5. klo 15.30–20.30
Järvikaisla on ekologinen lähimateriaali niin punontaan kuin kudontaankin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, jossa opitaan tunnistamaan järvikaisla, saadaan ohjeet ja neuvot kaislan keruuseen, kuivatukseen ja kaislan työstöön. Kurssilla punotaan kaislasta pieni säilytyskori ja ohjeistetaan myös kaislan itsenäiseen punontaan. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Tuohityön viikonloppukurssi pe 20.5. klo 17–21, la 21.5. klo 10–17 ja su 22.5. klo 10–16 Kurssilla opit tuohitöiden perusteet, materiaalin käsittelyn, nauhojen leikkaamisen ja leipäkorin/säilytyskopan valmistamisen suora- tai vinopunontatekniikalla. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 85 € + materiaalit / jäsenhinta 80 € + materiaalit (alk. 28 €).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kesäkuu

Rakas räsymattoni -kesäkudontakurssi 16.6. sekä kudontaviikko 1.–7.8. tai 8.–14.8. Isoäidin vanha yöpaita, veljen t-paita, kulunut lakana, puolison flanellipaita ja omat kuluneet farkut. Näistä materiaaleista syntyy perinteinen räsymatto! Kurssi sisältää yhden yhteisen kokoontumiskerran torstaina 16.6. klo 16–18, jolloin opettelemme leikkaamaan räsyä omista, käytöstä poistuneista kankaista ja vaatteista. Elokuun alussa (viikko 31 tai viikko 32) saat kangaspuut loimineen omaan käyttöösi viikon ajaksi. Voit kutoa omaan tahtiisi yhden tai useamman maton. Kurssin hintaan sisältyy ohjaus ja kangaspuiden vuokra viikoksi, loimen menekki maksetaan erikseen. Mattoloimien hinnat 6–8 €/m. Ohjaaja on paikalla kudontaviikoilla: ma 10–18, ti-ke 12–16, to-pe 10–14. Max. osallistujamäärä 12.
Hinta 55 € omista räsykuteista / Jäsenhinta 50 € omista räsykuteista.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Heinäkuu

Kaislanpunontakurssi la 9.7. klo 10–16
Järvikaisla on ekologinen lähimateriaali niin punontaan kuin kudontaankin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, jossa opitaan tunnistamaan järvikaisla, saadaan ohjeet ja neuvot kaislan keruuseen, kuivatukseen ja kaislan työstöön. Kurssilla punotaan kaislasta pieni säilytyskori ja ohjeistetaan myös kaislan itsenäiseen punontaan. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kevään taitokurssit Oulun taitokeskuksessa

Tammikuu

Käsityölauantai la 15.1. klo 10–14 Vuoden 2022 käsityötekniikan esittely ja värjäystyöpaja. Työpajassa materiaalimaksu. Lisää tapahtuman sisällöstä taitopohjoispohjanmaa.fi -verkkosivuilla.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntaneuleen neulontakurssi
ma 17.1. klo 16-19 – ma 28.2. klo 16–19

Osallistu kurssille, jonka aikana opit, kuinka neulotaan lämmittävä neule saumattomasti ylhäältä alas! Kaunis kaksivärinen kaarrokeneule neulotaan kauluksesta helmaan ja se sopii yhtä hyvin niin miehelle kuin naisellekin. Kaarrokkeen kuvio on saanut innoituksensa Pohjois-Pohjanmaan lapasten kuvioneuleesta. Ensimmäisellä kerralla (ma 17.1.) ohjeeseen perehtymistä, silmukoiden luontia ja kaarrokkeen neulonnan aloitus. Toisella kerralla (ma 7.2.) erotamme hihat miehustasta ja jatkamme miehustan neulontaa. Viimeisellä kerralla (ma 28.2.) hihojen neulontaa, neuleen viimeistelyvinkkejä ja hoito-ohjeita. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta.
Hinta 55 € + materiaalit / jäsenhinta 50 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Vuoden käsityötekniikka: Purkkivärjäyskurssi to 20.1. klo 16–19
Luonto on täynnä toinen toistaan kiehtovampia väriaineita, joita voidaan hyödyntää monipuolisesti lankojen värjäämisessä. Tällä kurssilla hyödynnetään kotoa löytyviä kasvien ja mausteiden osia langan värjäyksessä ja annetaan ajan ja valon vaikuttaa värin lopputulokseen.
Hinta 35 € / jäsenhinta 30 €. Hinnat sisältävät materiaalit (langan, värjäyksen apuaineet ja 2 L lasipurkin).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Shibori-värjäyskurssi la 22.1. klo 10–15 – to 27.1. klo 16–20
Taittele, ompele, laskosta tai rypistä! Japanilainen shibori-värjäystekniikka on innoittanut värjäreitä ja kädentaitajia kauneudellaan ja helppoudellaan jo yli tuhannen vuoden ajan. Shiboritekstiileissä käytetyt perinnevärit sininen ja valkoinen ovat lisäksi meidän suomalaisten kestosuosikkeja. Osallistu kahden kerran kurssille, jonka aikana tutustutaan shiboriin tekniikkana teoriassa ja käytännössä. Värjäyksen lopputuloksena valmistuu kangas, josta ommellaan pellavaiset keittiöpyyhkeet.
Hinta 40 € + materiaalit / jäsenhinta 35 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kotimetsätyynyn tuftauskurssi la 29.1. klo 10-15 – la 12.2. klo 10–15
Tuftaa pieni pala metsää kotiisi! Tekemisen Iloa-malliston Kotimetsä-tyyny ihastuttaa kauniilla luontoaiheellaan. Kurssilla valmistetaan n. 50 x 50 cm-kokoinen tyyny helpolla ja hauskalla tuftaustekniikalla. Kahden kerran kurssi, yht. 11 oh + itsenäistä työskentelyä. Hinta 89 € / jäsenhinta 84 € (hinnat sisältävät ohjauksen ja kaikki materiaalit yhteen tyynyyn).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Helmikuu

Vuoden käsityötekniikka: Ekoprinttikurssi to 3.2. klo 16-20 – to 10.2. klo 16–20
Soijaa ja kasveja! Luonnonmateriaaleja, joilla saa ihmeitä aikaan. Kurssilla opitaan hyödyntämään kasvien osia kankaiden kuvioinnissa. Kahden kerran kurssi.
Hinta 40 € + materiaalit / jäsenhinta 35 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Hexagonkorit ja -vadit -punontakurssi la 5.2. klo 10–15
Opettele tyylikäs sisustuksellinen punontatekniikka. Valmistamme säilytyskorin, hedelmävadin tai kukkaruukun rottingista. Korit valmistetaan 100 % luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla.
Hinta 20 € + materiaalit / jäsenhinta 15 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Parkkinahkakurssi la 5.2. klo 10–15
Tutustutaan kasviparkitun nahan ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin muutaman harjoitustyön kautta. Opitaan mm. leikkaamaan, pakottamaan ja ompelemaan nahkaa. Kurssilla voi valmistaa avaimenperän ja korttikotelon pankkikortille. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Vuoden käsityötekniikka: Purkkivärjäyskurssi to 17.2. klo 16–20
Luonto on täynnä toinen toistaan kiehtovampia väriaineita, joita voidaan hyödyntää monipuolisesti lankojen värjäämisessä. Tällä kurssilla hyödynnetään kotoa löytyviä kasvien osia ja mausteita ja annetaan ajan ja valon vaikuttaa lopputulokseen.
Hinta 35 € / jäsenhinta 30 €.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Terhokorikurssi to 24.2. klo 16-20 – to 3.3. klo 16–20
Terhokori valmistetaan juuttia ja pellavaa yhdistäen, punomalla ja ompelemalla. Kokoonnumme kaksi kertaa – ensimmäisellä kurssikerralla aloitetaan korin pohjan ja reunojen punominen, toisella kerralla kootaan kori ja ommellaan pellavainen suojus/kantokahvat. Kolme eri kokoa.
Hinta: 45 € + materiaalit / jäsenhinta 40 € + materiaalit
Ilmoittaudu mukaan tästä

Vuoden käsityötekniikka: Ekoprinttikurssi la 26.2. klo 10-15 – la 5.3. klo 10–15
Soijaa ja kasveja! Luonnonmateriaaleja, joilla saa ihmeitä aikaan. Kurssilla opitaan hyödyntämään kasvien osia kankaiden kuvioinnissa. Kahden kerran kurssi.
Hinta 40 € + materiaalit / jäsenhinta 35 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Maaliskuu

Parkkinahkakurssi ke 2.3. klo 16–20
Tutustutaan kasviparkitun nahan ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin muutaman harjoitustyön kautta. Opitaan mm. leikkaamaan, pakottamaan ja ompelemaan nahkaa. Kurssilla voi valmistaa avaimenperän ja korttikotelon pankkikortille.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Shibori-värjäyskurssi to 17.3. klo 16-20 – to 24.3. klo 16–20
Taittele, ompele, laskosta tai rypistä! Japanilainen shibori-värjäystekniikka on innoittanut värjäreitä ja kädentaitajia kauneudellaan ja helppoudellaan jo yli tuhannen vuoden ajan. Shibori-tekstiileissä käytetyt perinnevärit sininen ja valkoinen ovat lisäksi meidän suomalaisten kestosuosikkeja. Osallistu kahden kerran kurssille, jonka aikana tutustutaan shiboriin tekniikkana teoriassa ja käytännössä. Värjäyksen lopputuloksena valmistuu kangas, josta ommellaan pellavaiset keittiöpyyhkeet.
Hinta 40 € + materiaalit / jäsenhinta 35 € + materiaalit
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kotimetsätyynyn tuftauskurssi la 19.3. klo 10-15 – la 2.4. klo 10–15
Tuftaa pieni pala metsää kotiisi! Tekemisen Iloa-malliston Kotimetsä-tyyny ihastuttaa kauniilla luontoaiheellaan. Kurssilla valmistetaan n. 50 x 50 cm-kokoinen tyyny helpolla ja hauskalla tuftaustekniikalla. Kahden kerran kurssi, yht 11 oh + itsenäistä työskentelyä. Hinta 89 € / jäsenhinta 84 € (hinnat sisältävät ohjauksen ja kaikki materiaalit yhteen tyynyyn).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Harjantekokurssi pe 25.3. klo 16–20 – la 26.3. klo 10-15
Kurssilla tutustutaan harjansidontatekniikkaan käytännön kautta. Kahden kurssikerran aikana opit mitkä materiaalit parhaiten soveltuvat kestävän harjan valmistuksessa. Patasudit, juuriharjat, vaate- ja muruharjat valmistetaan käyttäen valmiita puuaihioita. Kaikki tarvittavat kurssimateriaalit löytyvät kurssilta – mukaasi tarvitset vain maukkaat eväät. Tarjoamme kahvin ja teen kurssipäivinä. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 50 € + materiaalit / jäsenhinta 45 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Tuftatut taulut -kurssi to 31.3. klo 16–20
Tuftaus on trendikäs ja mielenkiintoinen tekniikka, jonka avulla voi ”maalata” tauluja erikoisneulalla ja villalangalla. Neulan käyttö on helppoa, kun vain tietää muutamat niksit, jonka avulla onnistuminen on takuuvarmaa! Kurssilla tuftataan neliönmuotoinen taulu. Suunnittele aihe itse tai käytä valmiita mallejamme.
Hinta 20 € + materiaalit / jäsenhinta 15 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Huhtikuu

Makrameeseinätekstiilikurssi to 7.4. klo 16–20 – la 9.4. klo 10–15
Makrameetekniikalla valmistettu tekstiili luo väriä ja kauneutta kodin sisustukseen. Kahden kerran kurssilla valmistuu suurikin työ ammattitaitoisen ohjaajan avustamana. Hinta 40 € + materiaalit / jäsenhinta 35 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Taitoviikko ma 11.- to 14.4. Perinteisen taitoviikon sisältökuvaus työpajoineen lähempänä tapahtuman ajankohtaa taitopohjoispohjanmaa.fi -verkkosivuilla.

Savityökurssi to 21.4. klo 16–20 – la 30.4. klo 10–15
Nyt saa laittaa kädet saveen ja muotoilla! Ruukut valmistetaan savesta, annetaan kuivua, hiotaan, maalataan ja lakataan. Lopuksi ruukut koristellaan paperinarulla tai muulla kuidulla. Kolmen kerran kurssilla suunnitellaan ja muotoillaan, maalataan ja lakataan 2–3 astiaa. Lopuksi astiat koristellaan langoilla, kuiduilla ja naruilla. Kokoonnumme to 21.4. klo 16–20, to 28.4. klo 16–20 ja la 30.4. klo 10–15.
Hinta 65 € / jäsenhinta 60 €. Hinnat sisältävät materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Toukokuu

Hexagonkorit ja –vadit -punontakurssi to 5.5. klo 16–20
Opettele tyylikäs sisustuksellinen punontatekniikka. Valmistamme säilytyskorin, hedelmävadin tai kukkaruukun rottingista. Korit valmistetaan 100 % luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla.
Hinta 20 € + materiaalit / jäsenhinta 15 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kaislanpunontakurssi pe 6.5. klo 15.30–20.30
Järvikaisla on ekologinen lähimateriaali niin punontaan kuin kudontaankin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, jossa opitaan tunnistamaan järvikaisla, saadaan ohjeet ja neuvot kaislan keruuseen, kuivatukseen ja kaislan työstöön. Kurssilla punotaan kaislasta pieni säilytyskori ja ohjeistetaan myös kaislan itsenäiseen punontaan. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Savityökurssi la 7.5. klo 10–15 – to 19.5. klo 16–20
Nyt saa laittaa kädet saveen ja muotoilla! Ruukut valmistetaan ilmassa kuivuvasta savesta, annetaan kuivua, hiotaan, maalataan ja lakataan. Lopuksi ruukut koristellaan paperinarulla tai muulla kuidulla. Kolmen kerran kurssilla suunnitellaan ja muotoillaan, maalataan ja lakataan 2–3 astiaa. Lopuksi astiat koristellaan langoilla, kuiduilla ja naruilla. Kokoonnumme la 7.5. klo 10–15, la 14.5. klo 10–15 ja to 19.5. klo 16–20
Hinta 65 € / jäsenhinta 60 €. Hinnat sisältävät materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Tuohityön viikonloppukurssi pe 20.5. klo 17–21, la 21.5. klo 10–17 ja su 22.5. klo 10–16 Kurssilla opit tuohitöiden perusteet, materiaalin käsittelyn, nauhojen leikkaamisen ja leipäkorin/säilytyskopan valmistamisen suora- tai vinopunontatekniikalla. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 85 € + materiaalit / jäsenhinta 80 € + materiaalit (alk. 28 €).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Makrameeamppelit ja pienet seinätekstiilit -solmeilukurssi la 28.5. klo 10–15
Kurssilla valmistetaan pienehköjä solmittuja seinätekstiilejä tai ikkuna-/seinäamppeleita. Valitse useasta mallista mieluisin ja opettele yleisimmin käytettävät makrameesolmut. Valmista yksi tai useampia.
Hinta 20 € + materiaalit / jäsenhinta 15 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Heinäkuu

Kaislanpunontakurssi la 9.7. klo 10–16
Järvikaisla on ekologinen lähimateriaali niin punontaan kuin kudontaankin. Kurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden, jossa opitaan tunnistamaan järvikaisla, saadaan ohjeet ja neuvot kaislan keruuseen, kuivatukseen ja kaislan työstöön. Kurssilla punotaan kaislasta pieni säilytyskori ja ohjeistetaan myös kaislan itsenäiseen punontaan. Kurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa Rautionkatu 2, Oulu.
Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kuusamo / Ilmoittautumislinkit avautuvat viikolla 1

Tammikuun kurssit Kuusamon taitokeskuksessa

Kaarrokeneulekurssi ti 18.1., ti 1.2., ti 15.2. Klo 18–20.30
Trendikkäät islantilaistyyppiset neuleet ovat tällä hetkellä viimeistä huutoa! Osallistu kurssille, jonka aikana valmistuu 100 % villalangasta upea ja lämmin kaarrokeneule lämmittämään itseä, rakasta perheenjäsentä tai ystävää. Valitse värit laadukkaasta norjalaisen villalangan värikartasta ja tule neulomaan ohjaajan opastamana. Kurssiosallistujalla tulee olla perustaidot neulonnasta.
Hinta 45 € + materiaalit / jäsenhinta 30 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kudonnan peruskurssi ke 12.1.–10.2. 2022 klo 18–20.15
Kokoontumiset keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18–20.15. Tämä on loistava mahdollisuus sinulle, joka haluat oppia suunnittelemaan kudottavan kankaan, loimen rakentamisen, kudottavan materiaalin menekin laskemisen ja valmistuneen kankaan viimeistelyn ammattilaisen ohjauksessa. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kuusamo-opiston kanssa.
Hinta 80 € + materiaalit. Ei jäsenalennusta. Hinta sisältää opetuksen ja kangaspuiden ja työvälineiden käytön.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Helmikuun kurssit Kuusamon taitokeskuksessa

Kotimetsätyynyn tuftauskurssi ti 8.2. Klo 12–17, toinen kerta ti 1.3. klo 12–17
Tuftaa pieni pala metsää kotiisi! Tekemisen Iloa-malliston Kotimetsä-tyyny ihastuttaa kauniilla luontoaiheellaan. Kurssilla valmistetaan n. 50 x 50 cm-kokoinen tyyny helpolla ja hauskalla tuftaustekniikalla. Kahden kerran kurssi, yht 11 oh + itsenäistä työskentelyä.
Hinta 89 € / jäsenhinta 84 € (hinnat sisältävät ohjauksen ja kaikki materiaalit yhteen tyynyyn).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Hexagon-ja/tai leipäkorin punontakurssi la 12.2. klo 10–14
Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme kahvallisia ja kahvattomia säilytyskoreja rottingista. Korit valmistetaan 100 % luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla. Leipäkori punotaan perinteisellä tekniikalla.
Hinta 20 € / jäsenhinta 15 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Purkkivärjäyskurssi ke 16.2. klo 14–17
Kerää talteen puna- ja keltasipulin kuoret, avokadon kivet ja kuoret ja/tai käytä mausteita ja juureksia hauskasti lankojen värjäysprosessissa. Saat ennakkoon ohjeet tarvittavista värjäysaineista.
Hinta 30 € / jäsenhinta 25 € (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen, langat ja värjäykseen tarvittavat välineet).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Makrameekurssi ti 22.2. klo 14–17
Makrameen suosio jatkuu! Osallistu kurssille ja opettele monipuolisen solmeilutekniikan salat ja valmista kotiin upea seinätekstiili, amppeli tai jokin muu toiveidesi mukainen tuote.
Hinta 15 € + materiaalit / jäsenhinta 10 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Maaliskuun kurssit Kuusamon taitokeskuksessa

Purkkivärjäyskurssi ti 15.3. klo 18–21
Kerää talteen puna- ja keltasipulin kuoret, avokadon kivet ja kuoret ja/tai käytä mausteita ja juureksia hauskasti lankojen värjäysprosessissa. Saat ennakkoon ohjeet tarvittavista värjäysaineista.
Hinta 30 € / jäsenhinta 25 € (hinnat sisältävät kurssin ohjauksen, langat ja värjäykseen tarvittavat välineet).
Ilmoittaudu mukaan tästä

Rautalanka-amppelikurssi to 17.3. klo 14 ja 18 alkaen
Väännetään rautalangasta! Tule mukaan kurssille, jolla valmistuu kaunis rautalangasta muotoiltu säänkestävä amppeli.
Hinta 15 € + materiaalit / jäsenhinta 10 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä klo 14 alkavalle kurssille

Ilmoittaudu mukaan tästä klo 18 alkavalle kurssille

Hexagon-ja/tai leipäkorin punontakurssi ke 23.3. klo 17–21
Osallistu kurssille ja opettele uusi punontatekniikka. Valmistamme kahvallisia ja kahvattomia säilytyskoreja rottingista. Korit valmistetaan 100 % luonnonmateriaalista hexagon-punontatekniikalla.
Hinta 20 € / jäsenhinta 15 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Makrameekurssi to 31.3. klo 18–21
Huolehdi kasviesi valon saannista ja valmista niille ikkuna- ja seinäamppeleita. Makrameetekniikalla solmitut amppelit ovat helpot ja nopeat valmistaa. Valitse useammasta vaihtoehdosta mieluisin.
Hinta 15 € + materiaalit / jäsenhinta 10 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Huhtikuun kurssit Kuusamon taitokeskuksessa

Rautalanka-amppelikurssi ke 20.4. klo 18–21
Väännetään rautalangasta! Tule mukaan kurssille, jolla valmistuu kaunis rautalangasta muotoiltu säänkestävä amppeli.
inta 15 € + materiaalit / jäsenhinta 10 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Savikurssi ti 19.4., ke 27.4. ja ti 3.5. klo 18–21
Nyt saa laittaa kädet saveen ja muotoilla! Ruukut valmistetaan ilmassa kuivuvasta savesta, annetaan kuivua, hiotaan, maalataan ja lakataan. Lopuksi ruukut koristellaan paperinarulla tai muulla kuidulla. Kolmen kerran kurssilla suunnitellaan ja muotoillaan, maalataan ja lakataan 2–3 astiaa. Lopuksi astiat koristellaan langoilla, kuiduilla ja naruilla.
Hinta 55 € / jäsenhinta 50 €. Hinnat sisältävät materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Toukokuun kurssit Kuusamon taitokeskuksessa

Harjakurssi to 5.5. klo 14 ja 18
Muruhuiska vaiko pölyharja? Kurssilla valmistetaan kapeita ja kevyitä harjoja perinteisin menetelmin. Valmista yksi tai useampi käytännöllinen, kestävä harja laadukkaista materiaaleista.
Hinta: 15 € + materiaalit / jäsenhinta 10 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä klo 14 alkavalle kurssille

Ilmoittaudu mukaan  tästä klo 18 alkavalle kurssille

Savikurssi ke 11.5. klo 18–21
Nyt saa laittaa kädet saveen ja muotoilla! Ruukut valmistetaan ilmassa kuivuvasta savesta, annetaan kuivua, hiotaan, maalataan ja lakataan. Lopuksi ruukut koristellaan paperinarulla tai muulla kuidulla. Kolmen kerran kurssilla suunnitellaan ja muotoillaan, maalataan ja lakataan 2–3 astiaa. Lopuksi astiat koristellaan langoilla, kuiduilla ja naruilla. Kokoontumiset sovitaan kurssin ensimmäisellä kerralla.
Hinta 55 € + materiaalit / jäsenhinta 50 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä

Kesäkuun kurssit Kuusamon taitokeskuksessa

Kasvivärjäyskurssi ma 20.6.- ti 21.6. klo 10–15
Kahden päivän perinnekurssilla värjätään lankaa myrkyttömillä väreillä omiin käsitöihin. Hinta 30 € + materiaalit / jäsenhinta 25 € + materiaalit.
Ilmoittaudu mukaan tästä