Lehdistötiedote: Kainuun alueella uusi Taito-järjestön toimija

30.3.2022

Lehdistötiedote

Kainuun alueella uusi Taito-järjestön toimija

Taito Pohjois-Pohjanmaa –yhdistys toteuttaa käsityötaitojen, -kulttuurin ja elinkeinon edistämistä nyt myös Kainuun alueella. Kainuun alueen käsityökulttuuri ja –perinne on erittäin rikasta ja yhdistys haluaa omalta osaltaan huolehtia sen säilymisestä elinvoimaisena tulevillekin sukupolville. Koska nykyinen avustusjärjestelmä ei mahdollista toimipaikan tai pysyvän henkilöstön hankkimista alueelle, tulee yhdistys toteuttamaan Taito-järjestön strategiaa Kainuussa muulla tavoin. Käytännössä tämä tarkoittaa tapahtumiin osallistumista, erilaisten käsi-työkurssien ja -työpajojen järjestämistä, perinteisten käsityötuotteiden ohjeiden kirjoittamista, saavutettavaksi saattamista ja tallentamista, käsityökulttuurista inspiraationsa saaneiden neulemallien suunnittelua sekä verkostoitumista ja yhteistyötä Kainuun alueen toimijoiden kanssa. Lisäksi yhtenä tavoitteena on mahdollistaa käsityöelämyksiä ja kohtaamisia myös digitaalisesti.

Taito Pohjois-Pohjanmaa –yhdistys osallistuu Paltamossa järjestettävään Kainuun Käsityökimara -tapahtumaan 9.-10.4. Yhdistyksen osalta ohjelmassa on suosittu Hexagon-korinpunontakurssi sekä Tikkuröijypiiri.

Ilmoittaudu mukaan:

Hexagonkori-kurssi la 9.4.2022 klo 12-16

Tikkuröijypiiri su 10.4.2022 klo 12-14

Lisäksi yhdistys tuo myyntiin suosituimpia tuotteitaan, kuten Kainuun lapanen -tarvikepaketteja, Luotolainen tikkuri –tarvikepaketteja, tuftaustarvikkeita sekä vuoden käsityötekniikkaan liittyviä purkkivärjäystarvikkeita.

Tapahtumassa pääsee kokeilemaan myös suosittua tuftausta.

Yhdistys järjestää myös Kajaanissa Kahvila Onnikassa äitienpäivän aattona, lau-antaina 7.5. klo 12-17 tapahtumapäivän. Päivän aikana yhdistyksen edustaja opastaa ja neuvoo purkkivärjäystekniikan saloihin ja esittelee Taito-kurssivali-koimaa. Tapahtumapäivän aikana voi liittyä yhdistyksen jäseneksi ja hyödyntää jäseneksi liittymisedun. Tapahtuma on avoin kaikille.

Kesäkuussa luvassa on Kehräysretriitti Kainuun Opistolla 18.-19.6.

Ilmoittautua voi jo nyt: Kehräysretriitti Kainuun opistolla

Ensi syksyn ohjelmistoa koostetaan parhaillaan. Yhdistyksen toiveena on, että Kainuun alueelta löytyisi yhteistyökumppaneita esim. tapahtumien järjestämiseen ja muuhun käsityön äärellä kohtaamiset mahdollistaviin toimintamuotoihin.

Lisätietoja,

Elina Seppänen, toiminnanjohtaja p. 0403522500 | elina.seppanen@taitopohjoispohjanmaa.fi

Taito Pohjois-Pohjanmaa ry |Rautatienkatu 11 b | 90100 Oulu | www.taitopohjoispohjanmaa.fi